Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί - Η απόλυτη συνταγή για το σχολείο

Ξεχάστε τα σάντουιτς, τα τοστ και τις πίτσες! Για αυτή τη διαφορετική χρονιά, χρειάζεστε και ένα διαφορετικό πρωινό ή κολατσιό ή απογευματινό.

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί - Η απόλυτη συνταγή για το σχολείο

Αν πιστεύατε ότι έχετε φτιάξει νόστιμα αλμυρά κέικ για τα παιδιά σας, με αυτή τη συνταγή θα αναθεωρήσετε.

Τα υλικά είναι εύκολα, η εκτέλεση ακόμη και εύκολη και η γεύση του θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 1 ½ κούπες λευκό αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.τ.γ baking powder
  • 1 κ.τ.γ salt
  • ½ κ.τ.γ baking soda
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 ½ κούπες τριμμένα κολοκυθάκια
  • ½ κούπα κομμένο σε κύβους ζαμπόν (ή ό,τι αλλαντικό θέλετε εσείς)
  • 2 κ.τ.σ ψιλοκομμένο σχινόπρασο
  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κούπα γιαούρτι
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • ⅓ κούπα ελαιόλαδο

    Εκτέλεση:

Λαδώστε τη φόρμα σας ή βάλτε λαδόκολλα και αφήστε τη στην άκρη.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αλευρια σας, το αλάτι, τη baking soda και το baking powder.

Προσθέστε τα κολοκυθάκια, το τυρί, το ζαμπόν και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το γάλα, τα αβγά και το λάδι. Ρίξτε αυτό το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά που ανακατέψατε πιο πριν.

Βάλτε το μείγμα στην φόρμα που ετοιμάσατε στην αρχή.

Ψήστε για περίπου 1 ώρα και δέκα λεπτά. Ελέγξτε το πριν το βγάλετε από τον φούρνο με ένα μαχαιράκι για να δείτε αν έχει ψηθεί καλά και αυτό γιατί φούρνος με φούρνο διαφέρει.

Για να το συντηρήσετε μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για 4 μέρες. Κόψτε το όπως θα κόβατε τις φέτες κέικ.

Το παιδί σας μπορεί να φάει για πρωινό ένα κομμάτι, να πάρει ένα κομμάτι για κολατσιό στο σχολείο ή σαν σνακ το απόγευμα πριν τις εξωσχολικές του δραστηριότητες.

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved