Το smoothie του Ποπάυ - Έτσι θα έχουν ενέργεια στο σχολείο τα παιδιά

Τονώστε το ανοσοποιητικό των παιδιών με αυτό το smoothie.

Το smoothie του Ποπάυ - Έτσι θα έχουν ενέργεια στο σχολείο τα παιδιά

Και ναι! Τα σχολεία ανοίγουν. Απίστευτο έτσι; Σαν όνειρο φαίνεται για κάποιους γονείς.

Η έναρξη των σχολείων είναι διαφορετική από όλες τις άλλες και φέρνει μαζί της πολλές ανησυχίες. Μία από αυτές είναι και η υγεία του παιδιού. Πώς μπορεί ένα παιδί να έχει γερό ανοσοποιητικό αυτή την περίοδο και πώς μπορούν να το ενισχύσουν οι γονείς;

Μα φυσικά μέσα από τις βιταμίνες, τις υπερτροφές και όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά.

Τα παιδιά, όσο κουραστικό και αν ακούγεται, πρέπει να τρώνε φρούτα και λαχανικά. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλες οι ποσότητες. Λίγα και καλά αρκούν. Λίγη σαλάτα στο πιάτο με το μεσημεριανό, ένα καρότο κρυμμένο μέσα στη σάλτσα για τα μακαρόνια, λίγη τριμμένη πιπεριά μέσα στο μπιφτέκι του και φυσικά ό,τι βάζει ο νους σας μέσα στο smoothie.

Ούτε που φαντάζεστε τι μπορείτε να κρύψετε μέσα σε ένα λαχταριστό smoothie. Αυτό το ρόφημα είναι ένας υπέροχος τρόπος να δώσετε στα παιδιά σας καθημερινά φρέσκα φρούτα και λαχανικά και μάλιστα χωρίς γκρίνια.

Το smoothie του Ποπάυ

Σίγουρα όλοι έχετε καταλάβει ότι το όνομά του το πήρε από τον λατρεμένο μας ναύτη που έτρωγε σπανάκι για να γίνει ακόμη πιο δυνατός ώστε να κατατροπώσει τους εχθρούς του.

Μπορεί να βλέπει το σπανάκι το μικρό σας και να φεύγει με ελαφρά πηδηματάκια, όμως στην περίπτωση αυτού του ροφήματος, τα πράγματα θα αλλάξουν. Σίγουρα θα το λατρέψει από την πρώτη κιόλας δοκιμή.

smoothie tou popai 1

Τα οφέλη του smoothie με σπανάκι στα παιδιά

Σπανάκι: Το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια. Μια αυστραλιανή μελέτη διαπίστωσε ότι τα βακτήρια και οι μύκητες χρησιμοποιούν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να παράγουν υποπροϊόντα που ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζουν τις λοιμώξεις και να αρχίσουν να τις καταπολεμούν.

Ανανάς: Μία μερίδα ανανά περιέχει 130% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, κάνοντάς τον μία από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές. Η βιταμίνη C είναι γνωστή για τη μείωση της ευαισθησίας σε ασθένειες, διεγείροντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα καθώς καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες σαν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Σταφύλια: Το σταφύλι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τις αμέτρητες θεραπευτικές του ιδιότητες. Η σύστασή του αποδίδει λίγες θερμίδες, συγκεκριμένα τα 100 γραμμάρια παρέχουν μόλις 69 kcal, και είναι πλούσια πηγή μετάλλων όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, το ασβέστιο και το μαγγάνιο.

Πορτοκάλι: Τα πορτοκάλια ειναι γνωστά για την πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, περιέχουν φλαβονόνες ενώσεις που προάγουν την υγεία, χολίνη, ζεαξανθίνη και καροτενοειδή. Η χολίνη είναι μια σημαντική θρεπτική ουσία που βρίσκεται στα πορτοκάλια που βοηθάει στον ύπνο, την κίνηση των μυών, τη μάθηση και τη μνήμη. Ενώ Η ζεαξανθίνη και τα καροτενοειδή έχουν αντιοξειδωτικές επιδράσεις.

Μπανάνα: Οι μπανάνες περιέχουν σημαντική ποσότητα φυτικών ινών που προωθούν την εντερική κίνηση για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Η κατανάλωση μπανάνας δρα ως φυσική θεραπεία ενάντια στα έλκη καθώς εξουδετερώνει τα οξέα του στομάχου και καταπραΰνει τους ερεθισμούς.

Υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το smoothie

  • 1 κούπα παγωμένα κομμάτια ανανά
  • 2 κούπες σπανάκι
  • 1/2 κούπα σταφύλια
  • 1 1/2 κούπες χυμό πορτοκάλι
  • 1 μπανάνα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ βάλτε όλα τα υλικά και πολτοποιήστε. Ποτέ άλλοτε το σπανάκι δεν καταναλώθηκε πιο εύκολα, πόσο μάλλον από το παιδί σας. Να είστε βέβαιη ότι θα γίνει το αγαπημένο του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved