Λαχταριστό smoothie για παιδιά με διαβήτη

Ορίστε ένα υπέροχο νόστιμο και λαχταριστό superfood smoothie για το μικρό σας.

Λαχταριστό smoothie για παιδιά με διαβήτη

Το να έχουν τα παιδιά σας διαβήτη δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερούνται πράγματα που αγαπούν. Όπως για παράδειγμα λαχταριστά smoothies.

Τα smoothies κρύβουν πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών και λίγες θερμίδες.

Η γλυκαιμική ισορροπία στα άτομα με διαβήτη τύπου 1 εξαρτάται από τους παράγοντες: ινσουλίνη, διατροφή και και φυσική δραστηριότητα. Οι υδατάνθρακες των τροφίμων (γάλα, γιαούρτι, φρούτα, χυμοί, λαχανικά, ζυμαρικά, όσπρια κλπ) είναι αυτοί που επηρεάζουν άμεσα τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και καθορίζουν τις μονάδες ινσουλίνης που χρειάζεται το άτομο. Συνεπώς, είναι σημαντικό να γνωρίζει το άτομο με διαβήτη την ποσότητα και το είδος υδατανθράκων που καταναλώνει, όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ορισμένα φρούτα και λαχανικά είναι καλύτερα για τη διαχείριση του διαβήτη. Αναζητήστε φρούτα και λαχανικά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ώστε να μην αυξηθεί το σάκχαρο στο αίμα του παιδιού σας. Να θυμάστε ένα παιδί με διαβήτη πρέπει να λαμβάνει άφθονα γαλακτοκομικά τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο και προβιοτικά για την ενίσχυση των οστών του και την καλή λειτουργία του εντέρου του.

Ορίστε ένα υπέροχο νόστιμο και λαχταριστό superfood smoothie για το μικρό σας.

smoothie gia paidia me diaviti 1

Υλικά για δύο μεγάλα smoothies:

  • 1 κούπα παγωμένα μύρτιλλα
  • 1 κούπα παγωμένα μούρα
  • 1 κούπα παγωμένα σμέουρα
  • 1 χούφτα παγωμένο μάνγκο
  • δύο κούπες άγλυκο νερό καρύδας
  • 3 φύλλα kale
  • 2 κ.τ.σ λιναρόσπορο

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ, πολτοποιήστε και δώστε στο μικρό σας να το απολαύσει.

πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved