Ενισχύστε το ανοσοποιητικό του παιδιού με αυτό το smoothie μάνγκο-καρύδας

+ όλα τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό του παιδιού

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό του παιδιού με αυτό το smoothie μάνγκο-καρύδας

Πρέπει να φτιάξετε έστω και μια φορά αυτό το smoothie, θα εκπλαγείτε από τη γεύση του.

Τα σχολεία σε λίγες μέρες θα ανοίξουν και η ανησυχία για την επιστροφή στις τάξεις είναι μεγάλη. Κάποιο γονείς ανησυχούν για τη χρήση μάσκας, κάποιοι άλλοι για τις αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν τα παιδιά και κάποιοι άλλοι ανησυχούν γενικότερα για την υγεία των παιδιών τους.

Ο κορονοϊός δεν είναι μια απλή ίωση, πρόκειται για πανδημία που «θερίζει» στην κυριολεξία τους τελευταίους μήνες. Γι' αυτό και σαν γονείς θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας.

Εκτός από τη χρήση μάσκας και των αντισηπτικών ένας ακόμη τρόπος για να κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας τον κορονοϊό, είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας.

Θα πρέπει να λαμβάνει μέσα από τις τροφές που καταναλώνει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που θα το κάνουν άτρωτο απέναντι σε πολλές ιώσεις.

Ένας τρόπος για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του είναι μέσω της διατροφής του. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γνωστό ότι κρύβουν όλα εκείνα που χρειάζεται ένας οργανισμός για να παραμείνει υγιής. Τι γίνεται όμως, όταν τα παιδιά δεν τρώνε φρούτα και λαχανικά;

Μπορείτε απλά να τους σερβίρετε ένα λαχταριστό και νόστιμο smoothie που θυμίζει περισσότερο λιχουδιά και παγωτό παρά κάτι άνοστο και υγιεινό.

Ένα από αυτά τα σούπερ δυναμωτικά smoothies είναι και αυτό που έχει μέσα γάλα καρύδας, γιαούρτι καρύδας, μπανάνα, ηλιόσπορους, μάνγκο και φρούτο του πάθους.

Τα οφέλη των υλικών:

Γάλα & γιαούρτι καρύδας: Οι καρύδες είναι γεμάτες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες (C, Ε, Β1, Β3, Β5 και Β6), ενώ παράλληλα διαθέτουν μέταλλα, όπως είναι ο σίδηρος, το νάτριο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο.

Μπανάνα: Τα κυριότερο συστατικό της μπανάνας για το οποίο φημίζεται είναι το κάλιο. Το κάλιο βοηθά στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, αφού τα κανάλια καλίου στον εγκέφαλο παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη μνήμη και τη μάθηση. Επιπλέον μικροθρεπτικά συστατικά που έχει να προσφέρει η μπανάνα είναι το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, η βιταμίνη Β6 και η βιταμίνη C.

Ηλιόσποροι: Μόλις μια μικρή χούφτα μάς βοηθά να καταπολεμήσουμε την πείνα, ενώ μας παρέχει βιταμίνη Ε (για λαμπερή επιδερμίδα), μαγνήσιο (για γερά οστά) και σελήνιο (το οποίο έχει αντιοξειδωτική δράση).

smoothie me magko kai passion fruit 1

Μάνγκο: Το μάνγκο αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών και έχει αποδειχθεί σε παλαιότερες μελέτες ότι αποτρέπει την παχυσαρκία, ενώ έχει υπογλυκαιμική και ανοσοτροποποιητική δράση. Επίσης, μόλις ένα φλιτζάνι μάνγκο παρέχει σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών και περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα.

Φρούτο του πάθους: Το passion fruit είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών, μετάλλων και βιταμινών. Ένα φρούτο του πάθους περιέχει 1,9g φυτικών ινών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, αφού περιέχει 30mg βιταμίνης C ανά 100g φρούτου καλύπτοντας το 40% της συνιστάμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C. Το passion fruit περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α, περίπου 1272 IU ανά 100 g. Είναι πλούσια σε ριβοφλαβίνη και νιασίνη, κάλιο, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο και φώσφορο. Ο καρπός έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα όπως τις ανθοκυανίνες, τα φλαβονοειδή, τα καροτενοειδή και το β-καροτένιο που φαίνεται να είναι το κύριο συστατικό, συνεπώς μια αυξημένη δραστηριότητα της προβιταμίνης Α.

Δοσολογία υλικών:

  • 200ml γάλα καρύδας
  • 4 κ.τ.σ γιαούρτι καρύδας
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.τ.σ ηλιόσπορους
  • 120 γραμ. παγωμένο μάνγκο
  • 1 φρούτο του πάθους

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιήστε. Σερβίρετέ το στο παιδί σας είτε για πρωινό, είτε για δεκατιανό ή απογευματινό.

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved