Ενισχύστε το ανοσοποιητικό του παιδιού με αυτό το smoothie παντζαριού

Ακόμη ένα smoothie που θα βοηθήσει τα παιδιά να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό του παιδιού με αυτό το smoothie παντζαριού

Τα παιδιά χρειάζονται βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία για να τα βγάλουν πέρα αυτό το δύσκολο φθινόπωρο και τον ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα που βρίσκονται μπροστά τους.

Γι' αυτό και σαν γονείς θα πρέπει -όσο μπορούμε- να τα βοηθήσουμε να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα smoothie που θα μπορούν να πιουν είτε για πρωινό πριν φύγουν για το σχολείο, είτε για απογευματινό ώστε να τα βοηθήσει να βγάλουν τη μέρα με ενέργεια.

Η παρακάτω συνταγή είναι σούπερ δυναμωτική και σούπερ υγιεινή. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε σπανάκι, μπανάνα, ανανά, μύρτιλα, παντζάρια και γάλα αμυγδάλου.

Τα οφέλη των υλικών:

Σπανάκι: Το σπανάκι βοηθά στην αποκατάσταση της ενέργειας και βελτιώνει την ποιότητα του αίματος. Μια μερίδα δίνει 25 θερμίδες, 2,8 γραμμάρια πρωτεΐνης, 0,8 γραμμάρια λίπους, 1,6 γραμμάρια υδατανθράκων και 2,8 γραμμάρια φυτικών ινών. Το μεγαλύτερο όφελος για την υγεία είναι η βελτίωση της λειτουργίας των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα, αυξάνουν την παραγωγή ενέργειας και ενισχύουν τη σύνθεση του DNA. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Διαθέτει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, βιταμίνη Β2, μαγνήσιο και μαγγάνιο.

Μπανάνα: Το κάλιο και το μαγνήσιο που περιέχει η μπανάνα αναπληρώνουν τη χαμένη ενέργεια στο σώμα ενώ παρέχει το 25% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β6 που χρειαζόμαστε. Η Β6 συμμετέχει στο μεταβολισμό χρήσιμων ενζύμων και συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου στα πρώτα χρόνια της ζωής.

pantzari smoothie

Ανανάς: ο ανανάς αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγγανίου και χαλκού. Το μαγγάνιο είναι ένα μέταλλο που συμβάλλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του σκελετού και του νευρικού συστήματος. Το φρούτο παρέχει ακόμη μαγνήσιο και κάλιο αλλά και αρκετές φυτικές ίνες, τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες. Μία από τις σημαντικότερες θρεπτικές ουσίες του ανανά είναι η βρωμελαΐνη, ένα ένζυμο που διευκολύνει την πέψη των πρωτεϊνούχων τροφών, καθώς έχει πρωτεολυτική δράση. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ανανά, λόγω της βρωμελαΐνης, συμβάλλει κατά της αρθρίτιδας και της δυσπεψίας, ενώ επίσης παρουσιάζει και αντιφλεγμονώδη δράση.

Μύρτιλα: Το μύρτιλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, E, και β-καροτίνη, σάκχαρα, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Ως αποτέλεσμα αυτού μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για τον οργανισμό απέναντι σε διάφορες απειλές.

Παντζάρι: Το παντζάρι παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως το φυλλικό οξύ, το κάλιο, το μαγγάνιο, ο σίδηρος και η βιταμίνη C, ενώ είναι ταυτόχρονα πολύ ενυδατικό, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το 88%.

Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέταλλα (π.χ. σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και μαγνήσιο) και περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες. Από την άλλη, δεν περιέχει λακτόζη, χοληστερίνη, γλουτένη, ζάχαρη και αλάτι.

Δοσολογίες υλικών

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1½ κούπα παγωμένα μύρτιλα
  • 1/3 κούπα παγωμένο ανανά
  • 1/2 κούπα σπανάκι
  • 1/2 κούπα πουρέ παντζάρι
  • 1½ cups γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιήστε. Σερβίρετέ το στο παιδί σας είτε για πρωινό, είτε για δεκατιανό ή απογευματινό.

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved