Ενισχύστε το ανοσοποιητικό του παιδιού με αυτό το smoothie γλυκοπατάτας

Όλο και πλησιάζουμε στην έναρξη των σχολείων και το ανοσοποιητικό του παιδιού μας πρέπει να το ενισχύσουμε όσο ποτέ άλλοτε.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό του παιδιού με αυτό το smoothie γλυκοπατάτας

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας προβλέπονται δύσκολα, γι' αυτό και πρέπει σαν γονείς να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσουμε υγιή τα παιδιά μας.

Ένας τρόπος για να παραμείνουν υγιή είναι να έχουν ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Και αυτό θα το καταφέρετε δίνοντάς τους φρούτα και λαχανικά.

Τα φρούτα και τα λαχανικά όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο Νο1 σύμμαχός μας απέναντι σε όλες τις ιώσεις.

Τα παιδιά όμως, όταν ακούνε τη λέξη φρούτα και λαχανικά, ξινίζουν τη μούρη τους. Γι' αυτό και πρέπει να τους σερβίρουμε έξυπνα όλες εκείνες τις τροφές που θα τα βοηθήσουν να έχουν υγεία.

Ένας νόστιμος τρόπος για να φάνε φρούτα ή λαχανικά είναι τα smoothies. Έχουν απαλή υφή, είναι γευστικά και θυμίζουν... παγωτό.

Ένα smoothie που θα βοηθήσει τα παιδιά να έχουν γερό ανοσοποιητικό είναι αυτό με τη γλυκοπατάτα.

Είναι νόστιμο, υγιεινό και φτιάχνεται γρήγορα.

Για να φτιάξετε αυτό το smoothie θα χρειαστείτε γιαούρτι (απλό ή με γεύση βανίλια), πουρέ γλυκοπατάτας, χυμό πορτοκαλιού, λιναρόσπορο (προαιρετικά) και μερικά παγάκια. Αν θέλετε να το κάνετερ σούπερ δυναμωτικό δεν έχετε παρά να προσθέσετε μέσα μισό πορτοκάλι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου.

Τα οφέλη των υλικών:

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο.

anosopoiitiko smoothie glikopatata 2

Γλυκοπατάτα: Οι γλυκοπατάτες είναι ιδιαιτέρως θρεπτικές. Αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Β6, μαγγανίου, μαγνησίου και καλίου. Ταυτόχρονα είναι πολύ γευστικές, ενώ δίνουν ελάχιστες θερμίδες. Αρκεί να αναφέρουμε ότι μία μέτρια γλυκοπατάτα δίνει περίπου 180 θερμίδες, ενώ προσφέρει στον οργανισμό αρκετά συστατικά για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες.

Βούτυρο αμυγδάλου: Το βούτυρο αμυγδάλου έχει φυτικές ίνες, που βοηθάνε στην καλύτερη πέψη και λειτουργία του εντέρου. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι ότι περιέχει σημαντικά περισσότερη βιταμίνη Ε σε σχέση με το φυστικοβούτυρο, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα σαν αντιοξειδωτικό για την προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Το βούτυρο αμυγδάλου, επίσης, περιέχει μαγνήσιο και ασβέστιο που βοηθάνε στην καλύτερη λειτουργία των μυών και φαίνεται να συμβάλλουν στη βελτίωση της οστικής πυκνότητας.

Λιναρόσπορος: Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα (βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, μαγγάνιο). Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα και περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, ενώ περιέχει και αρκετές φυτοχημικές ουσίες, με «πρωταγωνίστριες» τις λιγνάνες.

Πορτοκάλι: Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που παρέχει το πορτοκάλι, είναι κυρίως η βιταμίνη C, η θειαμίνη, το φυλλικό οξύ και το κάλιο. Ένα μεγάλο πορτοκάλι αρκεί για να καλύψουμε σε ποσοστό 100% ή και περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, ενώ η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) εμπλέκεται στον μεταβολισμό και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση. Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) έχει ιδιαίτερη αξία για την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δρα προληπτικά ενάντια στο εγκεφαλικό, ενώ το κάλιο είναι ωφέλιμο για τον έλεγχο της πίεσης στους υπερτασικούς και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Άλλα βιοενεργά συστατικά του πορτοκαλιού με σημαντικά οφέλη για την υγεία είναι τα καροτενοειδή και οι φαινολικές ενώσεις (κυρίως φλαβονοειδή). Και οι δύο αυτές κατηγορίες συστατικών δρουν ως αντιοξειδωτικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Κανέλα: Σύμφωνα με την Αμερικανική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, η κανέλα βοηθά να αντιμετωπιστούν οι μυϊκοί σπασμοί, η τάση προς έμετο, η διάρροια και το κρυολόγημα.

Δοσολογίες υλικών

  • 1/2 κούπα γιαούρτι
  • 1/2 κούπα πουρέ γλυκοπατάτας
  • 1/4 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.τ.σ λιναρόσπορο (προαιρετικά)
  • 2–3 παγάκια
  • 1/8 κ.τ.γ κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιήστε. Σερβίρετέ το στο παιδί σας είτε για πρωινό, είτε για δεκατιανό ή απογευματινό.

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved