Σταφύλι στη διατροφή των παιδιών: Τα 5 σημαντικά οφέλη

Ποια οφέλη έχουν τα σταφύλια για τα παιδιά;

Σταφύλι στη διατροφή των παιδιών: Τα 5 σημαντικά οφέλη

Το σταφύλι είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας του και μπορούμε να το απολαύσουμε είτε σκέτο, είτε σε λαχταριστές φρουτοσαλάτες, smoothies και άλλα υγιεινά σνακ.

Το σταφύλι δεν έχει μόνο απίθανη γεύση, αλλά και πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Ακόμα πιο ωφέλιμο δε είναι για τα παιδιά που είναι στην ανάπτυξη και πρέπει καθημερινά να προσλαμβάνουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών από φρούτα και λαχανικά. Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του σταφυλιού για τα παιδιά;

Προσφέρουν ενυδάτωση

Τα σταφύλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητη.

Είναι αντιφλεγμονώδη

Τα σταφύλια έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων διάφορων αλλεργιών όπως η καταρροή μύτης και ματιών.

Συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το αγαπημένο αυτό καλοκαιρινό φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία θωρακίζει τον οργανισμό και τον προστατεύει από ασθένειες και κρυολογήματα.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο

Το κάλιο συμβάλλει στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος κι επίσης ρυθμίζει την ποσότητα του νερού στον οργανισμό.

Είναι καλή πηγή ασβεστίου

Εκτός από κάλιο και βιταμίνη C, τα σταφύλια είναι και πολύ καλή πηγή ασβεστίου το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των παιδιών.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved