Κάντε boost τον οργανισμό του παιδιού σας με αυτό το smoothie καρότου

Θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το λαχταριστό smoothie καρότου.

Κάντε boost τον οργανισμό του παιδιού σας με αυτό το smoothie καρότου

Αυτό το λαχταριστό smoothie μπορεί να πίνεται όμως έχει γεύση κέικ καρότου. Απίστευτο έτσι;

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Κανένα παιδί δεν θα μπορεί να αντισταθεί στη γεύση του, έτσι εσείς θα του έχετε δώσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται αυτή την περίοδο για να έχει ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα και εκείνο θα απολαμβάνει κάτι νόστιμο που ούτε καν θα φαντάζεται ότι μέρα κρύβει σούπερ booster τροφές!

Τι κάνει ξεχωριστό αυτό το smoothie καρότου

Πάμε να δούμε όλα τα υπέρ αυτού του λαχταριστού ροφήματος παρακάτω:

  • Κρύβεις λαχανικά μέσα σε αυτό χωρίς να το πάρουν ειδηση τα παιδιά.
  • Είναι γευστικό και νόστιμο
  • Είναι ένας υπέροχος τρόπος να φάει γιαούρτι
  • Είναι φουλ στις βιταμίνες
  • Φροντίζει το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών
smoothie anosopoiitiko me karoto kai kanela 3

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Μπανάνα: Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου.

Καρότα: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη.

Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέταλλα (π.χ. σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και μαγνήσιο) και περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο.

Σιρόπι σφενδάμου (Maple): Όταν καταναλώνεται με μέτρο, αυτό το φυσικό σιρόπι αποτελεί ιδανική επιλογή για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και άλλες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, αποτελεί καλή πηγή μαγγανίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου, ενώ έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Κανέλα: Μόλις μία κουταλιά του γλυκού παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση όμοια με αυτή των θρεπτικών μούρων, ενώ οι αντιμικροβιακές της ιδιότητες βοηθούν το ανοσοποιητικό να καταπολεμήσει λοιμώξεις από βακτήρια και μύκητες. Αν και δεν έχει γλυκιά γεύση, η κανέλα «μιμείται» τη ζάχαρη κι έτσι είναι ιδανική ως μερικό υποκατάστατο σε γλυκά και ροφήματα.

Μοσχοκάρυδο: Το μοσχοκάρυδο, ο καρπός του δέντρου Myristica fragrans που ευδοκιμεί κυρίως στην Ινδονησία, χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση του άσθματος, των ρευματικών πόνων, του πονόδοντου αλλά και των λοιμώξεων. Εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι το μυρωδάτο μπαχαρικό βοηθά και στην αντιμετώπιση της υπερλιπιδαιμίας, της υπεργλυκαιμίας, των βλαβών του καρδιακού ιστού και της ηπατικής τοξικότητας.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση, βοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου και τέλος έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση.

smoothie anosopoiitiko me karoto kai kanela 1

Δοσολογία υλικών:

  • 1 μπανάνα
  • 1 κούπα κομμένα καρότα
  • 1/2 κούπα γάλα ή γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 κούπα γιαούρτι ή γιαούρτι καρύδας
  • 1 κ.τ.σ σιρόπι Maple
  • 1 κ.τ.γ κανέλα
  • 1/4 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.τ.γ σκόνη τζίντζερ
  • 1/2 κούπα πάγο

Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ, πολτοποιήστε τα και σερβίρετε σε ένα όμορφο γυάλινο ποτήρι. Μην ξεχάσετε το πολύχρωμο καλαμάκι, λίγη τριμμένη κανέλα ή ένα ξυλάκι κανέλας για τη διακόσμηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved