Παιδί και διατροφή: Είναι ασφαλές για τα μωρά να τρώνε αγγούρι;

Ποια είναι τα οφέλη για το μωρό από τη κατανάλωση αγγουριού;

Παιδί και διατροφή: Είναι ασφαλές για τα μωρά να τρώνε αγγούρι;

Το αγγούρι είναι ένα ενυδατικό φρούτο και όχι λαχανικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες C, K, B, κάλιο, μαγνήσιο,σίδηρο, και μαγγάνιο.

Είναι επίσης πλούσιo σε νερό και φυτικές ίνες, δύο απαραίτητα συστατικά για τις κινήσεις του εντέρου και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Είναι ασφαλές για τα μωρά;

Τα μωρά μπορούν να τρώνε αγγούρι σε πουρέ, όταν είναι περίπου εννέα μηνών και αφού έχουν ήδη ξεκινήσει κι άλλες στέρεες τροφές. Ωστόσο, στην περίπτωση του ωμού αγγουριού, θεωρείται σκόπιμο να περιμένετε έως και 12 μήνες για να αποφύγετε γαστρεντερικά προβλήματα που προκαλούνται από τις κουκουρβιτακίνες. Οι κουκουρβιτακίνες είναι ενώσεις που βρίσκονται σε φυτά από την οικογένεια Cucurbitaceae και πολλές άλλες οικογένειες φυτών.

Οφέλη από την κατανάλωση του αγγουριού

Όπως το πεπόνι και οι κολοκύθες, το αγγούρι είναι ένα ευέλικτο φαγητό που έχει ορισμένα θρεπτικά οφέλη.

Ενυδάτωση

Μισό φλιτζάνι τριμμένο αγγούρι (90g) περιέχει περίπου 85 γραμμάρια νερού και απαραίτητα άλατα που μπορούν να ενυδατώσουν το μωρό σας.

Αντιοξειδωτικά

Έρευνα δείχνει ότι το εκχύλισμα αγγουριού περιέχει φλαβονοειδή και τανίνες που έχουν αντιοξειδωτικά και αναλγητικά αποτελέσματα. Τα αντιοξειδωτικά είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση των βλαβών των ελεύθερων ριζών και, ως εκ τούτου, ενισχύουν την ανοσία.

Ανάπτυξη

Το αγγούρι περιέχει φυλλικό οξύ, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που βοηθά τη γενική ανάπτυξη του μωρού σας. Επιπλέον, περιέχει σίλικα που βοηθά στην ενίσχυση των ιστών και των αρθρώσεων.

Οφέλη για την υγεία

Το αγγούρι, όταν καταναλώνεται με φλούδα, μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή χρόνιων παθήσεων υγείας, όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα μακροπρόθεσμα. Αυτά τα οφέλη αποδίδονται στην παρουσία μικροθρεπτικών συστατικών και βιοδραστικών ενώσεων, όπως οι κουκουρβιτακίνες.

Μερικοί γονείς χρησιμοποιούν επίσης το αγγούρι για να ανακουφίσουν το μωρό από τον πόνο στα ούλα. Ωστόσο, πρέπει να γίνεται με προσοχή, καθώς τα μικρά κομμάτια μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved