Καλοκαίρι & διατροφή: Επτά τροφές που περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη

Ποιά τρόφιμα και ροφήματα που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε το καλοκαίρι είναι πλούσια σε ζάχαρη; 

Καλοκαίρι & διατροφή: Επτά τροφές που περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας. Οι τροφές που επιλέγουμε να καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας είναι εκείνες που θα μας δώσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Πόσο διαφοροποιείται όμως η διατροφή μας το καλοκαίρι;

Λόγω της ζέστης, το καλοκαίρι εκ των πραγμάτων επιλέγουμε πιο δροσερά σνακ και φαγητά. Τα παγωτά και τα παγωμένα ροφήματα έχουν φυσικά την τιμητική τους, όπως και τα καλοκαιρινά φρούτα. Τι πρέπει να προσέξουμε όμως ιδιαίτερα στη διατροφή μας και ποια αγαπημένα τρόφιμα του καλοκαιριού περιέχουν μεγάλες ποσότητες "κρυμμένης" ζάχαρης;

Γρανίτες
Η γρανίτα μπορεί να έχει γεύση φρούτου, όμως δεν παύει να έχει και μία γενναιόδωρη ποσότητα ζάχαρης. Όσο λοιπόν κι αν μας αρέσει να απολαμβάνουμε τη δροσερή και φρουτένια γεύση της, θα πρέπει να την καταναλώνουμε μέτρο.

Παγωτά
Το παγωτό είναι το νούμερο ένα γλύκισμα του καλοκαιριού. Υπάρχει πληθώρα γεύσεων, οπότε δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο και αυτό όμως πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Frozen yogurt
Μπορεί το βασικό συστατικό του να είναι γιαούρτι, δεν είναι όμως τόσο υγιεινό όσο νομίζουμε. Και το frozen yogurt περιέχει αρκετή ζάχαρη, ειδικά όταν το συνδυάζουμε με τα λαχταριστά. σοκολατένια toppings.

Ice Tea
Το παγωμένο τσάι είναι ένα άκρως δροσιστικό ρόφημα και υπάρχει ποικιλία γεύσεων και συνδυασμών. Προτιμήστε το παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη. Δεν είναι τόσο νόστιμο, σίγουρα όμως είναι πιο υγιεινό.

Σαλάτες
Το καλοκαίρι, μία δροσερή σαλάτα είναι το τέλειο γεύμα. Η ζάχαρη δεν κρύβεται φυσικά στα λαχανικά, στο τυρί ή το κρέας που θα τη συνοδεύσουμε, αλλά στις διάφορες σος που τους χαρίζουν ακόμα πιο λαχταριστή γεύση.

Σπιτική λεμονάδα
Το λεμόνι είναι ένα πολύ υγιεινό φρούτο, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Η σπιτική λεμονάδα είναι από τα αγαπημένα ροφήματα του καλοκαιριού και μπορεί πράγματι να είναι δροσερή και νόστιμη, σίγουρα όμως περιέχει ζάχαρη ή κάποιο υποκατάστατό της.

Αναψυκτικά
Και τα διάφορα αναψυκτικά είναι από τα ροφήματα που καταναλώνονται ευρέως το καλοκαίρι. Τα περισσότερα έχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης για αυτό την επόμενη φορά που θα θέλετε να πιείτε ένα, προτιμήστε από αυτά με μηδενική ζάχαρη που κυκλοφορούν στην αγορά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved