Smoothie για παιδιά με γάλα καρύδας και ανανά

Smoothie για παιδιά με γάλα καρύδας και ανανά

Smoothie ανανά με γάλα καρύδας

Bigstock

Ο καλύτερος τρόπος για να φάνε τα παιδιά λαχανικά και φρούτα είναι τα smoothies.

Μπορεί τα παιδιά να μην συμπαθούν τα φρούτα και τα λαχανικά όμως, λατρεύουν τα ροφήματα που θυμίζουν milkshakes και έχουν απίθανη γεύση. Ένα από αυτά τα ροφήματα είναι το smoothie που θα δείτε παρακάτω, με απίθανη γεύση καρύδας.

Η ινδική καρύδα είναι πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών για τον οργανισμό των παιδιών. Περιέχει καλά λιπαρά οξέα, καθώς και σημαντικά ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό. Τέλος προσφέρει στον οργανισμό σημαντικές βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε και τις απαραίτητες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις λεγόμενες «νευροβιταμίνες».

Ο ανανάς θεωρείται τροπικό φρούτο. Είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά, φυτοχημικά και βιοδραστικές ενώσεις όπως η βρωμελίνη. Είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου και πολύ καλή πηγή χαλκού. Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που συμβάλλει στη διατήρηση καλής κατάσταση του σκελετικού και του νευρικού συστήματος. Επίσης, είναι καλή πηγή μαγνησίου και καλίου και περιέχει αρκετές φυτικές ίνες τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες. Η βρωμελίνη είναι ένα ένζυμο που συμβάλλει στην καλύτερη πέψη των πρωτεϊνούχων τροφών καθώς έχει πρωτεολυτική δράση.

Τροπικό smoothie καρύδας - Πώς θα το φτιάξετε

Προετοιμασία: 2'

Eκτέλεση: 5'

Υλικά

  • 1 1/2 κούπες γάλα καρύδας
  • 2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κούπες με κατεψυγμένα κομμάτια ανανά
  • 2 μέτριες παγωμένες μπανάνες

Βήματα

  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ.
  • Πολτοποιήστε καλά και σερβίρετε σε ένα ποτήρι.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved