Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Τα τέσσερα πιο συνήθη προβλήματα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός για τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει.

Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Τα τέσσερα πιο συνήθη προβλήματα

Η εκπαίδευση για την τουαλέτα είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό στάδιο για το παιδί. Η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό, μπορεί να πάρει χρόνο και χρειάζεται επιμονή και υπομονή από τους γονείς.

Τα ερωτήματα πολλά, το πρώτο όμως πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο θέμα, θα κάνει τη μετάβαση από την πάνα στο γιογιό όταν θα νιώσει το ίδιο έτοιμο.

Ποια είναι πιο συνήθη προβλήματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε;

1. «Το παιδί μου χρησιμοποιεί το γιογιό, αλλά ακόμα βρέχει την πάνα του»

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας ακόμα δεν έχουν μάθει να ελέγχουν το σώμα τους εκατό τοις εκατό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιληφθούν εύκολα εάν η ουροδόχος κύστη τους είναι άδεια ή γεμάτη.

Αντιμετώπιση: Ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε αυτό είναι να κάθεστε με το μικρό σας στο γιογιό, λίγη ώρα παραπάνω.

2. «Ενώ το παιδί μου είχε μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, άρχισε πάλι να βρέχει την πάνα του»

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αρκετά σύνηθες στα παιδιά όταν έρχεται ένα νέο μέλος στην οικογένεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις το παιδί φαίνεται να επιστρέφει στο προηγούμενο στάδιο.

Αντιμετώπιση: Εφοδιαστείτε με υπομονή και επιμονή και συνεχίστε την εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιήσατε και την πρώτη φορά.

3. «Η εκπαίδευση για την τουαλέτα μετράει ήδη αρκετές εβδομάδες και το παιδί μου φαίνεται να έχει χάσει το ενδιαφέρον του»

Πολλές φορές η εκπαίδευση για την τουαλέτα χρειάζεται να ξεκινήσει πολλές φορές, μέχρι να δείτε αποτέλεσμα.

Αντιμετώπιση: Και πάλι η λέξεις-κλειδιά είναι υπομονή και επιμονή. Το κάθε παιδί χρειάζεται το χρόνο του για να μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιό ή την τουαλέτα και αργά η γρήγορα θα έρθει εκείνη η στιγμή.

4. «Το παιδί μου πονάει όταν κατουράει ή παραπονιέται ότι θέλει τουαλέτα όλη την ώρα»

Όταν το παιδί σας αναφέρει κάποιο πρόβλημα κάθε φορά που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, τότε το πιο πιθανό είναι αυτό να σχετίζεται όχι με την εκπαίδευση αυτή καθ’ αυτή, αλλά με κάποια σχετική μόλυνση. Τέτοιες μολύνσεις είναι πιο συνηθισμένες στα κορίτσια από ότι στα αγόρια.

Αντιμετώπιση: Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved