Άλλαξε η ζωή σας μετά τον κορονοϊό; Ευκαιρία να αλλάξετε & το πρόγραμμα του παιδιού σας

Μήπως ήρθε η στιγμή να βάλετε ξανά μια τάξη στη ζωή σας;

Άλλαξε η ζωή σας μετά τον κορονοϊό; Ευκαιρία να αλλάξετε & το πρόγραμμα του παιδιού σας

Η αλήθεια είναι ότι βγήκαμε όλοι εκτός προγράμματος και ρουτίνας. Έγινε! Και δεν αλλάζει. Τώρα θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις δικές μας ζωές και τις ζωές των παιδιών μας στη νέα πραγματικότητα.

Να επιστρέψουμε σιγά-σιγά στις δουλειές μας, τα παιδιά στο σχολείο τους, στους φίλους τους, να κοινωνικοποιηθούν ξανά και να φτιάξουν ένα νέο πρόγραμμα που θα τα βοηθήσει να μπουν σε μια σειρά.

Ένα νέο καθημερινό πρόγραμμα

Βοηθήστε τα παιδιά σας να νιώσουν ικανά

Είτε επιστρέψουν στο σχολείο, είτε όχι, τα παιδιά θα πρέπει καθημερινά να κάνουν αυτά τα πράγματα για να είναι «τακτοποιημένη» η ζωή τους.

Όσο πιο πολλά πράγματα κάνουν τα παιδιά μόνα τους, τόσο πιο ικανά αισθάνονται και τόσο περισσότερο κουράγιο έχουν να κάνουν πράγματα. Γι' αυτό αρχίστε από την αρχή, φτιάξτε ένα νέο πρόγραμμα μαζί τους και αφήστε τα να το ακολουθούν μόνα τους χωρίς να τους υπενθυμίζετε εσείς κάθε λίγο και λιγάκι τι πρέπει να κάνουν. Έτσι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και θα ελαττώσετε τους καυγάδες μεταξύ σας.

routina paidiou meta ton koronoio 1

Λίστα

Πείτε στα παιδιά σας να φτιάξουν μια λίστα με ό,τι πρέπει να κάνουν όταν ξυπνάνε. Με ό,τι πρέπει να κάνουν όταν επιστρέφουν από το σχολείο. Με ό,τι πρέπει να κάνουν αν δεν πάνεστο σχολείο. Με ό,τι πρέπει να κάνουν πριν πέσουν για ύπνο.

Για παράδειγμα πριν πέσουν για ύπνο, μπορουν να μαζέψουν τα παιχνίδια τους, να βρουν τα ρούχα που θα φορέσουν την επόμενη μέρα, να ζητήσουν να φάνε βραδινό, να βουρτσίσουν τα δόντια τους και να κάνουν ένα ντους.

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν μια νέα συνήθεια και μια νέα ρουτίνα για τα ίδια. Έτσι αν έχουν έναν οδηγό, όλα -ειδικά από τη Δευτέρα που αρχίζουν ξανά τα σχολεία- θα κυλήσουν ομαλά και μάλιστα χωρίς γκρίνια.

Στόχος σας είναι να νιώσουν και πάλι τα παιδιά ασφάλεια μέσα σε μια νέα ρουτίνα

Βοηθήστε τα παιδιά σας να νιώσουν ξανά ικανά. Διώξτε όποιο φόβο κι αν έχουν για τον ιό που έκανε την εμφάνισή του. Εξηγήστε τους πως το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να πλένουν και να καθαρίζουν σχολαστικά τα χέρια τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved