Πώς ωφελεί η μουσική την ανάπτυξη του μωρού; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η μουσική έχει πολλά οφέλη για την ψυχολογία και την ανάπτυξη ενός μωρού. Δείτε γιατί πρέπει να την εντάξετε στην καθημερινότητά του.

Πώς ωφελεί η μουσική την ανάπτυξη του μωρού; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ανεξάρτητα από το εάν τραγουδάτε νανουρίσματα στο μωρό σας, εάν βάζετε το αγαπημένο του τραγούδι στο YouTube ή εάν απλά τραγουδάτε την πρώτη μελωδία που σας έρχεται στο μυαλό, το βέβαιο είναι ότι η μουσική έχει πολλά οφέλη για το μωρό και την ανάπτυξή του.

Σε μία μελέτη που έγινε το 2013 από το Journal Pediatrics, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι η ζωντανή μουσική και τα νανουρίσματα συνέβαλαν στη βελτίωση των ζωτικών ενδείξεων του μωρού ενώ παράλληλα ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ γονέων και παιδιών. Επιπλέον, η μουσική και τα νανουρίσματα συμβάλλουν και στην καταπολέμηση του στρες που νιώθουν οι γονείς.

Αντίστοιχα, ερευνητές στο McMaster University του Κανάδα, αναφέρουν ότι 6 μηνών μωρά που παρακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο μάθημα μουσικής, ανέπτυξαν επικοινωνιακές δεξιότητες και κοινωνική συμπεριφορά που δεν είχαν αναπτύξει τα μωρά που δεν παρακολούθησαν αυτό το μάθημα.

Επιπλέον, η μουσική βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες, τη μνήμη και μαθαίνει στα παιδιά τον ρυθμό ακόμα και την αριθμητική. Σε μία έρευνα, τα μωρά ηλικίας 8 μηνών μπορούν να αναγνωρίσουν τα αποσπάσματα ενός τραγουδιού δύο εβδομάδες μετά από όταν το ακούσει.

Τέλος, η μουσική βοηθάει τα μωρά να εκφραστούν, δεδομένου ότι ακόμα δεν ξέρουν να μιλάνε. Μάλιστα, σε μία έρευνα που έγινε το 2008, ακόμα και τα μωρά 5 μηνών μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ χαρούμενης και λυπημένης μουσικής.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved