Όσο πιο πολύ αγκαλιάζουμε τα παιδιά τόσο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός τους σύμφωνα με νέα έρευνα

Τελικά πράγματι, η αγάπη μπορεί να κάνει θαύματα.

Όσο πιο πολύ αγκαλιάζουμε τα παιδιά τόσο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός τους σύμφωνα με νέα έρευνα

Η αγάπη είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας και όπως αποδείχθηκε σε νέα έρευνα, επιδρά τόσο στη συναισθηματική όσο και στην σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Ο ρόλος της οξυτοκίνης

Η οξυτοκίνη είναι η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης» και εκκρίνεται από τον υποθάλαμο στο κεντρικό νευρικό σύστημα και αποθηκεύεται στην υπόφυση. Η ορμόνη αυτή, συμβάλλει στη δημιουργία των συσπάσεων της μήτρας, στην έκκριση του γάλακτος, αλλά και γενικά στις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των ανθρώπων.

Η συγκεκριμένη ορμόνη υπάρχει και στα δύο φύλα και σχετίζεται με συναισθήματα αγάπης, σεξουαλικής διέγερσης και εμπιστοσύνης. Ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό όν και έχει ανάγκη την επικοινωνία και την επαφή με τους συνανθρώπους του. Αυτήν ακριβώς την επαφή, το ίδιο το σώμα την επιβραβεύει, εκκρίνοντας αυτήν την ορμόνη, η οποία συμβάλλει και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Δώστε λοιπόν, όση περισσότερη αγάπη μπορείτε στα παιδιά σας. Γεμίστε τα με φιλιά και αγκαλιές και αφήστε το να απολαύσει όλα τα οφέλη της αγάπης που του δίνετε.

Πηγή: dailyhealthpost.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved