Είναι ασφαλές ή όχι να χρησιμοποιούν τα μωρά στράτες;

Στράτες ή περπατούρες: Επιτρέπονται ή όχι; Τι προτείνουν οι ειδικοί;

Είναι ασφαλές ή όχι να χρησιμοποιούν τα μωρά στράτες;

Το μωρό σας είναι σε λίγο καιρό θα σβήσει το πρώτο του κεράκι και εσείς ανυπομονείτε να περπατήσει. Ίσως να θέλετε να αγοράσετε μάλιστα και μια στράτα, ώστε να το βοηθήσετε να τα καταφέρει ακόμη πιο γρήγορα.

Αλλά βοηθούν στην πραγματικότητα οι στράτες (ή περπατούρες) πείτε τες όπως θέλετε, ένα παιδί να περπατήσει; Ναι; Όχι; Και αν ναι, πότε πρέπει ένα παιδί να χρησιμοποιήσει στράτα;

Είναι ασφαλής η χρήση στράτας στα μωρά;

Σύμφωνα με το momjunction.com, όχι. Οι στράτες δεν είναι ασφαλείς για τα παιδιά και πολλές φορές οδηγούν σε τραυματισμούς παιδιών ηλικίας κάτω των 4ων ετών.

Οι παιδίατροι, αποθαρρύνουν ομόφωνα τη χρήση της στράτας. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) ζήτησε επίσης την απαγόρευσή της. Ως εκ τούτου, οι γονείς πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση της περπατούρας.

Ποιοι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τη χρήση της στράτας;

Κίνδυνος πτώσης από τις σκάλες: Σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας των Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) των ΗΠΑ, τα περισσότερα τραύματα που σχετίζονται με τις στράτες, συμβαίνουν όταν ένα μωρό που τη χρησιμοποιεί, φτάνει στην άκρη της σκάλας.

Το μωρό μπορεί να χάσει την ισορροπία του: Τα μωρά μπορούν επίσης να χάσουν την ισορροπία τους να γλιστρήσουν και να πέσουν. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ένα παιδί μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 0,91 μέτρα το δευτερόλεπτο όταν βρίσκεται επάνω στη στράτα.

Αν ένα παιδί πέσει από τη στράτα, τραυματίζεται στο κεφάλι: Όταν ένα μωρό χάνει την ισορροπία του, το κρανίο του είναι εκείνο που θα πάρει το βάρος της πτώσης. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 82% των πτώσεων από μια στράτα οδηγεί στον τραυματισμό του κεφαλιού. Το κεφάλι είναι εξαιρετικά λεπτό στα μωρά λόγω των μαλακών οστών του κρανίου και της ανάπτυξης του εγκεφάλου. Οποιοσδήποτε σοβαρός τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Μια στράτα αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου: Οι στράτες, μπορεί να οδηγήσουν όχι μόνο σε πτώσεις, αλλά σε διάφορα άλλα περιστατικά. Ιατρικοί εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι ένα μωρό σε μια στράτα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ψηλά ράφια από όπου μπορεί να τραβήξει κάτω τα μεγάλα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν στο κεφάλι του. Η εύκολη προσβασιμότητα αυξάνει τον κίνδυνο να αποκτήσει το μωρό πρόσβαση σε δηλητηριώδεις ουσίες, ζεστό φαγητό κ.ά.

Βοηθούν οι στράτες στην ανάπτυξη των μωρών;

Δείτε την απάντηση στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved