Φάκελος «Ανάπτυξη»: Αυτά είναι τα κρίσιμα στάδια που πρέπει να προσέξει κάθε μανούλα

Μία από τις πιο «τρυφερές», αλλά και δύσκολες ταυτόχρονα περιόδους στη ζωή ενός παιδιού, είναι αναμφίβολα τα κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης.

Φάκελος «Ανάπτυξη»: Αυτά είναι τα κρίσιμα στάδια που πρέπει να προσέξει κάθε μανούλα

Πρόκειται για μία σειρά από «διαδοχικά» σκαλοπάτια, τα οποία για να μπορέσει το παιδί να «ανέβει», χρειάζεται να καλύψει κάποιες πολύ συγκεκριμένες ανάγκες. Η ανάπτυξη ενός παιδιού, παρότι πραγματοποιείται σε μία αρκετά πρώιμη ηλικία, είναι εξαιρετικά κομβική για τη μετέπειτα ζωή του. Τόσο ο οργανισμός, όσο και οι νοητικές λειτουργίες του παιδιού, είναι ακόμη εξαιρετικά ευαίσθητες και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές εμείς οι μανούλες.

Ακριβώς για αυτό, μόνο γνωρίζοντας ποια είναι επακριβώς τα σημεία στα οποία πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις απαιτήσεις που επιβάλλει η ανάπτυξη του παιδιού. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τέσσερα από τα πιο κρίσιμα σημεία της ανάπτυξης ενός παιδιού, καθώς και τους ιδανικότερους τρόπους, τους αναγκαίους «συμμάχους» με τους οποίους μία μανούλα θα μπορέσει να παρέχει στο μικρό της ό,τι αυτό χρειάζεται για να είναι υγιές και να μεγαλώσει φυσιολογικά και ισορροπημένα.

Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού

Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού είναι η «ασπίδα» του ενάντια σε εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι απειλούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του. Ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες που δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα απέναντι στα μικρόβια. Η κύρια «πηγή» από την οποία ένα παιδί μπορεί να λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του, είναι ένα γάλα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά όπως το Noulac ή το NOYNOY Kid, τα οποία είναι «πλούσια» σε σίδηρο και βιταμίνη Α, δίνοντας έτσι στην «άμυνα» του μικρού σου το boost που χρειάζεται για να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Υγεία των οστών

Ένα εξίσου πολυσήμαντο κομμάτι της ανάπτυξης, είναι αυτό των οστών. Από τους 6 μήνες έως και τα δύο πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού, τα κόκαλά του διαμορφώνονται και «δένουν». Συστατικά όπως το ασβέστιο, το φώσφορο και η πρωτεΐνη είναι τουλάχιστον αναγκαία για να δημιουργήσει το παιδί έναν ισχυρό σκελετό για την υπόλοιπη ζωή του. Η διατροφή σαφώς και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τη δεδομένη περίοδο, ενώ οι μανούλες θα πρέπει να επιλέξουν με προσοχή το γάλα που θα παρέχουν στο μικρό τους, ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες του. Πιο συγκεκριμένα, τρία γεύματα από εμπλουτισμένο γάλα Noulac των 200ml ανά γεύμα, είναι ικανά να χαρίσουν στο παιδί όλη την «ευεργετική» βιταμίνη D που χρειάζεται ημερησίως για την ανάπτυξη του σκελετού του.

ev 1

Νοητική ανάπτυξη

Όπως όλος ο υπόλοιπος οργανισμός του μικρού σου, έτσι σταδιακά αναπτύσσεται το μυαλό και οι νοητικές λειτουργίες του. Σε αυτό το σημείο, εσύ, ο σύζυγος, καθώς και το περιβάλλον με το οποίο το παιδί αλληλοεπιδρά, θα παίξει καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο στην ψυχική του υγεία αλλά και στη γνωστική του ανάπτυξη, ώστε το μικρό σας να μεγαλώσει ως μία «υγιής» προσωπικότητα. Ακόμη και σε αυτό το κομμάτι της ανάπτυξης, η διατροφή έχει επίσης μεγάλη σημασία, αφού ο σίδηρος αποτελεί μία ουσία πολύτιμη και αναπόσπαστη για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Η «πλούσια» σύνθεση του ΝΟΥΝΟΥ KID η οποία έχει υπέροχη γεύση και καθόλου ζάχαρη, είναι ειδικά μελετημένη να παρέχει την αναγκαία ποσότητα σιδήρου στο μικρό σου για την πνευματική του ανάπτυξη. Αρκούν τρία ποτήρια των 250ml ΝΟΥΝΟΥ KID ημερησίως για να έχει κάθε μανούλα το κεφάλι της ήσυχο.

Ακόμη περισσότερη ενέργεια

Όλες οι παραπάνω διεργασίες του οργανισμού, απαιτούν μεγάλα ποσοστά ενέργειας. Για να μην προκύψει κάποια έλλειψη στο μικρό σου, οι βιταμίνες B2 και Β5 είναι εκείνες οι οποίες θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον οργανισμό, ώστε να μεταβολίσει ακόμη περισσότερη ενέργεια για να τις επιτελέσει.

ev 2

Σωματική ανάπτυξη

Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο για μία μανούλα από το να βλέπει το μικρό της να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Ειδικά όταν το παιδί πλησιάζει τα δύο χρόνια ζωής, οι ανάγκες της ανάπτυξης αυξάνονται ακριβώς γιατί οι αλλαγές είναι σχεδόν θεαματικές, από εκεί και πέρα όλα ελαφρώς επιβραδύνουν. Μέχρι αυτό το σημείο βέβαια, είναι απαραίτητο να υπάρχει στη διατροφή του ένα εμπλουτισμένο παιδικό γάλα, το οποίο θα βοηθήσει καλύτερα στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών ενός παιδιού που βρίσκεται ακόμη στα στάδια της ανάπτυξης. Όπως ήδη αναφέρθηκε και πιο πάνω, τόσο το Noulac, όσο και το ΝΟΥΝΟΥ Kid περιέχουν ιώδιο και σίδηρο, δύο θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν και βοηθούν τις καθοριστικές αλλαγές που προκύπτουν.

Κλείνοντας, έχει σημασία να γνωρίζεις πως μπορεί η διαδικασία της ανάπτυξης να είναι μία πολύ αγχωτική διαδικασία για κάθε μαμά, αυτό όμως είναι απολύτως λογικό. Κάθε παιδί έχει το δικό του τρόπο και ρυθμό και μερικές φορές μπορεί να παρεκκλίνει από τους «γενικούς» κανόνες. Σε κάθε περίπτωση, έχοντας μία σωστή μέθοδο, παραμένοντας ήρεμη στο πλάι του παιδιού και φροντίζοντας κάθε μέρα να του παρέχεις μία διατροφή «πλούσια», γεμάτη από όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και τα οποία μπορείς να βρεις στα εμπλουτισμένα γάλατα Noulac και NOYNOY Kid, να είσαι σίγουρη πως όχι μόνο θα μεγαλώσει υγιές, αλλά και εσύ θα έχεις «χτίσει» μία εξίσου υγιή σχέση μαζί του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved