Γιατί τα μωρά κοιμούνται με ανοιχτά τα μάτια;

Κάποια νεογέννητα κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού, του βραδινού ή και των δύο ύπνων τους.

Γιατί τα μωρά κοιμούνται με ανοιχτά τα μάτια;

Κάποιες φορές οι γονείς, όταν βλέπουν τα μωρά τους να κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά ανησυχούν. Υπάρχει λόγος όμως ή όχι; Είναι φυσιολογικό τα μωρά να κοιμούνται με τα μάτια ανοιχτά;

Γιατί τα μωρά κοιμούνται με τα μάτια τους ανοιχτά;

Αν και πρόκειται για κάτι που δεν θα έπρεπε να ανησυχεί τους γονείς, σύμφωνα με το momjunction.com υπάρχουν δύο λόγοι.

Πρώτος: Κληρονομικότητα

Σύμφωνα με μερικούς ερευνητές, ο ύπνος με τα μάτια ανοιχτά μπορεί να είναι και κληρονομικό. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε τη συνήθεια να κοιμάστε με τα μάτια σας ανοιχτά, υπάρχει πιθανότητα και το μωρό σας να κληρονομήσει αυτή τη συμπεριφορά από εσάς!

Δεύτερος: Ιατρικός λόγος

Ο δεύτερος λόγος δεν είναι πολύ δημοφιλής και δύσκολα συμβαίνει στα μωρά. Μερικοί γιατροί αναφέρουν ότι ο ύπνος με τα μάτια ανοιχτά θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της βλάβης του νεύρου του προσώπου ή ακόμα και πρόβλημα του θυρεοειδούς αδένα. Αν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας κοιμάται με τα μάτια ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό.

Κάνει κακό ή όχι στα μωρά ο ύπνος με ανοιχτά τα μάτια;

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι φυσιολογικό και ασφαλές να κοιμάται πού και πού το μωρό με ανοιχτά τα μάτια. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι γιατροί αναφέρουν ότι ο ύπνος με ανοιχτά μάτια δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας ή βλάβης.
  • Οι γιατροί λένε συχνά ότι ο ύπνος με τα μάτια είναι ανοιχτά είναι κάτι σύνηθες κατά τη διάρκεια του REM.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς γι' αυτό; Δείτε στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved