18 σημαντικά πράγματα που προσπαθούν να μας πουν τα μωρά (vid)

Όλα όσα προσπαθούν να μας πουν τα μωρά με τον τρόπο τους.

18 σημαντικά πράγματα που προσπαθούν να μας πουν τα μωρά (vid)

Οι περισσότεροι νέοι γονείς έχουν άγχος για το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και φοβούνται κάθε φορά που δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί το μωρό τους συμπεριφέρεται με αυτόν ή τον άλλο τρόπο.

Προσπαθούν να μαντέψουν τι θέλει το μωρό και τι είναι εκείνο που μπορεί να του προκαλεί δυσφορία. Κι αυτό είναι πολύ λογικό αφού το μωρό δεν μπορεί να μιλήσει. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν αυτή τη μοναδική γλώσσα των μωρών. Δείτε στα συμπεράσματα που κατέληξαν και ίσως μπορούν να σας φανούν χρήσιμα:

  • Κλαίει το μωρό για 5 ή 6 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σταματάει για περίπου 20 δευτερόλεπτα;
    Αυτό σημαίνει ότι το μωρό αισθάνθηκε μοναξιά και χρειάζεται απεγνωσμένα την προσοχή σας. Ο τύπος κλάματος είναι παρόμοιος με κραυγή και αν δεν πάτε σύντομα, το κλάμα θα γίνει υστερικό.
  • Τα μωρά έχουν τις ίδιες σωματικές λειτουργίες με τους ενήλικες. Θέλουν να κάνουν κακά ή μπορεί να ταλαιπωρούνται από αέρια. Σε αυτή την περίπτωση η δυσφορία τους είναι μεγαλύτερη από ό, τι νομίζετε!
  • Ο ύπνος είναι ένα άλλο πρόβλημα για τα μωρά - μερικές φορές απλά δεν μπορούν να κοιμηθούν! Το κλάμα τους ακούγεται σαν ενοχλητικό και ομαλό ψίθυρο, συνοδευόμενο από χασμουρητό.
  • Εάν το μωρό σας κυρτώνει την πλάτη κατά τη διάρκεια του φαγητού, πιθανόν να είναι σημάδι παλινδρόμησης.
  • Εάν το τρίψιμο του αυτιού ακολουθείται από έντονο κλάμα, θα πρέπει να επισκεφθείτε σίγουρα το γιατρό για να βρείτε την πηγή του προβλήματος.
  • Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού σας, ο κολικός και οι πόνοι που τον συνοδεύουν είναι σχεδόν αναπόφευκτοι. Το μωρό σας προσπαθεί να τους αντιμετωπίσει μόνο του σηκώνοντας τα πόδια για να απαλύνει τους πόνους.
  • Ισχυροί ήχοι και έντονα φώτα προκαλούν το αντανακλαστικό της έκπληξης στα μικρά μωρά. Ως αποτέλεσμα, εκσφενδονίζουν τα χέρια τους από φόβο.

Δείτε τι άλλο κάνουν τα μωρά προσπαθώντας να μας πουν τι τους συμβαίνει στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved