Το παιδί μου δεν παίζει με τα παιχνίδια του, τι να κάνω; (vid)

Γιατί το παιδί μου δεν παίζει με τα παιχνίδια του;

Το παιδί μου δεν παίζει με τα παιχνίδια του, τι να κάνω; (vid)

Το παιχνίδι ενός παιδιού ΔΕΝ είναι διάλειμμα από τη μάθηση.

Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την ομαλή ψυχοκινητική ανάπτυξη ενός παιδιού. Δεν παίζουν, όμως, όλα τα παιδιά με τα παιχνίδια τους. Κάποια κινούνται ασταμάτητα και δεν συγκεντρώνονται σε μία δραστηριότητα για περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα, κάποια βαριούνται πολύ γρήγορα τα παιχνίδια και θέλουν συνεχώς καινούργια, κάποια τα διαλύουν μόλις τα πιάσουν στα χέρια τους και κάποια άλλα δείχνουν να μην τους τραβούν καθόλου το ενδιαφέρον.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει το δικό σας παιδί, δεν είναι ότι δεν θέλει να παίξει, είναι ότι δεν ξέρει πώς να παίξει με τρόπο τέτοιον ώστε να αποκομίσει όλα τα οφέλη από το παιχνίδι.

Γι' αυτό τα παιδιά που δεν ξέρουν πώς να παίξουν χρειάζονται την βοήθειά μας!

Ο στόχος της τεχνικής που αναλύεται στο παρακάτω βίντεο είναι να προσελκύσετε το μικρό σας παιδί σε μία δραστηριότητα-παιχνίδι, να αυξηθεί ο χρόνος που κάθεται, συγκεντρώνεται, αλληλεπιδρά και παίζει μαζί σας και στο τέλος να μάθει τον τρόπο που παίζεται κάθε παιχνίδι.



TIP! Ένα περιβάλλον με παιχνίδια σε κάθε γωνιά ή/και τηλεόραση ανοιχτή μπορεί να είναι εξαιρετικά αφόρητο (πολλά ερεθίσματα) για πολλά παιδιά, μη επιτρέποντας τους να διατηρήσουν την προσοχή τους σε κάποιο από αυτά. Γι’ αυτό οργανώστε σωστά το χώρο που παίζει το παιδί και κλείστε τις οθόνες!

Γεωργία Ρούσσου
Λογοθεραπεύτρια
e-mail: georoussou30@gmail.com
YouTube Channell: ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΜΙΛΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved