To πρώτο γέλιο του μωρού μας: Απαντήσεις σε 3 σημαντικές ερωτήσεις γονέων

Το μωρό μου και το πρώτο του χαμόγελο! 

To πρώτο γέλιο του μωρού μας: Απαντήσεις σε 3 σημαντικές ερωτήσεις γονέων

Είναι μια από τις σπουδαίες στιγμές γονέων. Το μωρό μας γέλασε και νιώθoυμε πως στα χέρια μας κρατάμε ολάκερο τον κόσμο. Το μωρό μας πειραματίζεται να κάνει ήχους από τον πρώτο μήνα της ζωής του. Το γέλιο είναι το επόμενο (ξεκαρδιστικό) βήμα της στην εκμάθηση της επικοινωνίας του με τον έξω κόσμο.

Σε ποια ηλικία αρχίζουν τα μωρά να γελούν;

Μέχρι την ηλικία των 3 ή 4 μηνών, τα περισσότερα μωρά θα αφήσουν ελεύθερα το πρώτο πραγματικό γέλιο τους

Το γέλιο κάνει καλό στο μωρό;

Τα πρώτα γέλια του μωρού που γελούν περίπου στους 4 μήνες τείνουν να είναι μια απάντηση στην διέγερση.

gelio morou 2

Τι σημαίνει όταν ένα μωρό γελά;

Συχνά τα νεογέννητα χαμογελούν στον ύπνο τους. Ξεκινώντας από 6 έως 8 εβδομάδες ζωής, τα μωρά αναπτύσσουν ένα «κοινωνικό χαμόγελο» - μια εκούσια χειρονομία ζεστασιάς μόνο για σένα. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο.

Τι σημαίνει το γέλιο στον ύπνο ενός μωρού;

Το γέλιο είναι ένα κοινό φαινόμενο κατά τη διάρκεια του ύπνου και να βοηθήσουμε να καθορίσουμε καλύτερα τα κριτήρια για τη διαφοροποίηση μεταξύ φυσιολογικού και παθολογικού γέλιου ύπνου. ... Συνολικά δέκα μωράκια εμφάνισαν γέλιο ύπνου, εννέα από τα οποία είχαν επεισόδια που συνδέονταν με ύπνο ταχείας κίνησης των ματιών.

Πώς θα κάνετε το μωρό σας να γελάσει

Πάντα να βρίσκεστε κοντά του: το μωρό σας καθώς μεγαλώνει θα ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο στο πρόσωπό σας. Κάντε του γκριμάτσες, χαμογελάστε του, μιλήστε του, γαργαλίστε το. Μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα θα αρχίσετε να βλέπετε πολλά διαφορετικά χαμόγελα. Απολαύστε το!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved