Παιδί και ανάπτυξη: Τα «βήματα» που κάνει ένα παιδί πριν περπατήσει

Πριν το παιδί σας κάνει τα πρώτα του βήματα θα βρει άλλους τρόπους προκειμένου να μετακινηθεί.

Παιδί και ανάπτυξη: Τα «βήματα» που κάνει ένα παιδί πριν περπατήσει

Το μωρό σας θα δοκιμάσει και πολλές άλλες κινήσεις πριν περπατήσει κανονικά. Θα προσπαθήσει να κινηθεί προς τα πλάγια, να κυλήσει, να περπατήσει στα χέρια και τα πόδια του. Παρόλο που όλες αυτές οι μέθοδοι δεν οδηγούν στα πρώτα διάσημα «πρώτα βήματα», αποτελούν σημαντικό μέρος της ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού σας.

Μπουσούλημα

Ένα μωρό ξεκινάει να «περπατάει» με την κοιλιά του, να μπουσουλάει δηλαδή. Όταν τα παιχνίδια του, για παράδειγμα, είναι μακριά του δύο επιλογές έχει: Ή να αρχίσει να κλαίει ή να φωνάζει μέχρι κάποιος να του τα δώσει ή να συρθεί για να τα πάρει μόνο του.

Στηρίζεται στα τέσσερα άκρα

Όταν τα μωρά φθάνουν την ηλικία των 6 έως 10 μηνών συνήθως σταματάνε να μπουσουλάνε και βασίζονται στα γόνατά τους για να πάνε πιο γρήγορα. Αρχικά, κινούνται προσεκτικά, χάνουν την ισορροπία τους αλλά σύντομα στηρίζονται και στα τέσσερα άκρα τους για να πάνε πιο μακριά και πιο γρήγορα. Τα περισσότερα παιδιά προτιμούν να κινούνται με αυτόν τον τρόπο πριν αποφασίσουν να στηριχθούν στα έπιπλα και να σηκωθούν.

Σέρνεται

Μερικά παιδιά αντί να στηρίζονται στα τέσσερα άκρα τους προτιμούν να σέρνονται με τον ποπό τους. Ταυτόχρονα και για κινηθούν πιο γρήγορα χρησιμοποιούν τα πόδια τους για να δίνουν ώθηση.

Βήματα στα πλάγια

Πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν το παιδί περπατήσει κανονικά. Σηκώνετε στα πόδια του, κρατιέται από τα έπιπλα και προχωράει με πλάγια βήματα τοποθετώντας το ένα πόδι πριν από το άλλο ή δίπλα στο άλλο. Προσπαθεί να βρει την ισορροπία του και τελικά το θάρρος να αφήσει την πολύτιμη υποστήριξή του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved