Ποιο είναι το καλύτερο παιχνίδι του μωρού; Εσείς, φυσικά! (vid)

Το καλύτερο παιχνίδι του μωρού είστε εσείς. Αναρωτιέστε γιατί;

Ποιο είναι το καλύτερο παιχνίδι του μωρού; Εσείς, φυσικά! (vid)

Σε έναν σπίτι όπου ζει ένα ή και περισσότερα μωράκια σίγουρα θα βρούμε παντού παιχνίδια. Παιχνίδια μέσα και έξω από κουτιά, παιχνίδια χαλασμένα ή και παρατημένα για καιρό σε μια γωνία.

Προφανώς και δεν υπαινίσσομαι ότι τα παιχνίδια σε ένα σπίτι όπου μεγαλώνουν μικρά παιδιά δεν είναι απαραίτητα, το αντίθετο!

Καμιά φορά όμως η ποσότητα, αλλά και η ποικιλία τους δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι αρκετά για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ενός μωρού. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν από μόνα τους τα παιχνίδια να διδάξουν στο μωρό σας όλα αυτά που χρειάζεται να μάθει καθώς μεγαλώνει.

Το καλύτερο «παιχνίδι» που θα αποκτήσει ποτέ το μωρό σας στα πρώτα κρίσιμα χρόνια της ζωής του όσον αφορά στην ανάπτυξη της επικοινωνίας του, είστε ΕΣΕΙΣ!

Αναρωτιέστε γιατί;

Γιατί είστε μαζί με το μωρό πάντα, είστε (ή τουλάχιστον μπορείτε να γίνετε) εξαιρετικά διασκεδαστικός/η όταν παίζετε μαζί του και μπορείτε να προσαρμόζεστε ανάλογα με τις ανάγκες του και το επίπεδό των ικανοτήτων του κάθε στιγμή!

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε:

  • τα οφέλη στην ανάπτυξη της επικοινωνίας του μωρού σας από την αλληλεπίδραση-παιχνίδι του μαζί σας,
  • και χρήσιμες συμβουλές για να αποκομίσει τα μέγιστα από αυτήν την αλληλεπίδραση που θα το βοηθήσουν να εξελίξει τον λόγο και την ομιλία του.


Γεωργία Ρούσσου
Λογοθεραπεύτρια
e-mail: georoussou30@gmail.com
YouTube Channell: ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΜΙΛΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved