Πώς να κόψετε την πιπίλα του παιδιού σας σε 3 ημέρες

Ένας από τους πιο μεγάλους πονοκέφαλους για μια μαμά είναι και το πώς θα κόψει τη συνήθεια της πιπίλας από το παιδί της.

Πώς να κόψετε την πιπίλα του παιδιού σας σε 3 ημέρες

Τα παιδιά αρνούνται να αποχωριστούν την πιπίλα τους καθώς τα κάνει να νιώθουν ηρεμία και ασφάλεια. Η απομάκρυνση όμως της πιπίλας είναι ένα σημαντικό στάδιο στην ανάπτυξη του παιδιού. Εάν η χρήση της συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα δόντια του παιδιού.

Τα παιδιά συνήθως αντιδρούν και κλαίνε και δεν θέλουν να σας παραδώσουν τις πιπίλες τους. Μια απλή μέθοδος που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κόψει το παιδί σας την πιπίλα, σε τρεις μόνο μέρες είναι και η παρακάτω. Τη δοκίμασαν μαμάδες και πέτυχε! Γιατί όχι και εσείς;

Βήμα 1ο: Η διαδικασία αρχίζει τρεις ημέρες πριν να βγάλετε την πιπίλα. Ξεκινήστε συζητώντας με το παιδί σας. Πείτε του πόσο μεγάλωσε πια και πως χωρίς την πιπίλα μπορεί να κάνει άλλα πιο διασκεδαστικά πράγματα και πώς υπάρχουν πιο μικρά παιδιά που πραγματικά τη χρειάζονται.

Βήμα 2ο: Επαναλάβετε τη συζήτηση αυτή κατά τη διάρκεια των τριών ημερών αλλά φροντίστε να είναι σύντομη και να μην αφήνετε περιθώρια στο παιδί σας για διαπραγμάτευση. Μετράτε μαζί τον χρόνο αντίστροφα, «μεθαύριο», «αύριο». Εάν το παιδί σας αντιδρά και κλαίει εσείς συνεχίστε να του μιλάτε ήρεμα και μείνετε σταθερή στην απόφασή σας.

Βήμα 3: Την 3η ημέρα μαζέψτε όλες τις πιπίλες μαζί με το παιδί σας. Ζητήστε του να σας δώσει και την τελευταία, αυτή που έχει στο στόμα του, και πείτε του πως τώρα πια θα τις δώσετε στα μωράκια που εκείνα τις χρειάζονται. Όταν το παιδί σας ξαναζητήσει την πιπίλα – γιατί θα την αναζητήσει είναι σίγουρο- επαναλάβετε σταθερά και ήρεμα ότι τις δώσατε στα μικρότερα παιδάκια. Αν το παιδί επιμένει πείτε του πως τώρα πια τα μωράκια είναι χαρούμενα εξ αιτίας του!

Μπορείτε, αντί για το παράδειγμα με τα μωρά, να φτιάξετε μια άλλη, δική σας ιστορία: η καλή νεραΐδα μαζεύει τις πιπίλες ή ο Αη Βασίλης τις βάζει στο σάκο του– αν η απομάκρυνση γίνει σε περίοδο εορτών κ.λπ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved