H μικρή μου ζητάει να φοράει κραγιόν και να βάφεται από τώρα- Τι να κάνω;

H αλήθεια είναι πως τα μικρά κοριτσάκια, πολλές φορές μας ξαφνιάζουν με το πόσο νωρίς επιθυμούν να κάνουν κάθε είδους περιποίηση στον εαυτό τους.

H μικρή μου ζητάει να φοράει κραγιόν και να βάφεται από τώρα- Τι να κάνω;

Από το να βάψουν τα νύχια τους μέχρι να θέλουν να κάνουν ένα ολοκληρωμένο make up στο πρόσωπο τους.

Το γεγονός ότι έχουν πρόσβαση από πολύ μικρή ηλικία στο διαδίκτυο , τα κάνει να είναι πιο εξοικειωμένα με όλα αυτά τα καλλυντικά και τα είδη ομορφιάς και φυσικά κατακλύζονται καθημερινά από εικόνες με κοριτσάκια της ηλικίας τους που φυσικά με τη βοήθεια των μητεράδων τους , δημοσιεύουν βίντεο για το πως να βάφονται και πως γίνεται ένα σωστό make up.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας, πως μπορεί να τα απασχολεί κάτι τέτοιο σε τόσο νεαρή ηλικία, όμως η αλήθεια είναι πως τα πρότυπα τους διαμορφώνονται από πολύ νωρίς. Οι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν πως τα κοριτσάκια αρχίζουν να ταυτίζονται με τη μαμά τους ήδη από την ηλικία των τριών ετών.

Εάν σας βλέπει να βάζετε το κραγιόν σας μπροστά από τον καθρέφτη, ή να φοράτε τα ψηλοτάκουνα σας, πολύ πιθανό να το επιθυμήσει και το ίδιο.
Έπειτα μπορεί να δει κάποια συμμαθήτρια της στο σχολείο - άμα είναι λίγο μεγαλύτερη- με βαμμένα νύχια ή με λιπ γλος και να επιθυμήσει και αυτή το ίδιο.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θέλει να μεγαλοδείχνει, ούτε να κρύβετε τα βαφικά σας μην τυχόν και τα βρει. Όσο μπορείτε, είναι καλό να ικανοποιήσετε σε ένα βαθμό την επιθυμία της μια φορά στο τόσο να παίρνει τα βαφικά σας,- ή άλλα βαφικά που θα έχετε πάρει για ειδικά για εκείνη- ώστε να μην καταστρέψει τα δικά σας, και να κάνει "τα δικά της" στον καθρέφτη.

bigstock Fashion Little Girl Making Up 183487219

Το σημαντικό είναι να αντιληφθεί τους κοινωνικούς κανόνες και συμπεριφορές που ενδείκνυται για την ηλικία της, όσο είναι δυνατόν. Εϊναι άλλο να θέλει που και που να βάφεται στο σπίτι και άλλο να ζητάει να βάφεται όταν βγαίνετε έξω από το σπίτι.

Τα χρώματα και οι μπογιές άλλωστε, ενθουσιάζουν πολύ τα παιδιά και είναι μια ασχολία που τα γεμίζει. Το να πειραματίζονται τους κάνει καλό και εκτονώνουν και την ενέργεια τους. Το να θέλουν όμως να βγουν έξω μπογιατισμένα, είναι άλλη υπόθεση και έχει να κάνει με την εικόνα τους.

Εξηγήστε στη μικρή σας γιατί μια γυναίκα επιλέγει να βάφεται και τονίστε όλα τα χαρακτηριστικά της μικρής σας που είναι από τη φύση τους υπέροχα.

Άμα πάλι επιμένει να λέει για τις φίλες της που φορούν κραγιόν στο σχολείο, τόσο που κάθε φορά λογομαχείτε, σκεφτείτε μήπως θα μπορούσατε να συμφωνήσετε εφόσον δεν θέλετε να νιώθει αποκλεισμένη από τις συνομήλικες της, να φοράει για παράδειγμα μια φορά την εβδομάδα λιποζάν ή λιπ γκλος στο σχολείο ώστε να μην αισθανθεί ότι καταπιέζεται και στο μέλλον λειτουργήσει αντιδραστικά.

Όσο μπορείτε θα βρείτε μια ισορροπία με τον καιρό. Άλλωστε όσο αλλάζουν οι συνθήκες πρέπει να αλλάζουμε και εμείς σιγά σιγά και να προσαρμοζόμαστε όσο μπορούμε με τις δικές μας αξίες πάντα στα νέα δεδομένα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved