Αστείοι τρόποι για να κάνετε το μωρό σας να γελάσει

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή, από εκείνη που βλέπεις ένα μωρό να γελάει.

Αστείοι τρόποι για να κάνετε το μωρό σας να γελάσει

Είτε είσαι γονιός, είτε παππούς, είτε συγγενής, φίλος ή ένας άγνωστος, μόλις θα δεις ένα μωρό να γελάει, θα νιώσεις την ψυχή σου να ευφραίνει. Γιατί, πραγματικά δεν υπάρχει πιο αγνό, πιο αληθινό και αυθόρμητο, από το γέλιο ενός μωρού.

Τα μωρά ξεκινούν να γελάνε γύρω στον 4ο μήνα, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν αντιλαμβάνονται τα αστεία και το γέλιο τους ανταποκρίνεται σε αυτά. Ωστόσο, μετά τον 5ο μήνα, τα μωρά αντιλαμβάνονται και κατανοούν τους εξωτερικούς παράγοντες και ξεχωρίζουν ποιοι είναι αυτοί, που τους προκαλούν γέλιο.

Είναι και η περίοδος, που μόλις τους κάνετε κάποιοι αστείο, εκείνα θα ξεκαρδιστούν στα γέλια. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το γέλιο βοηθά στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού, κυρίως, στο συναισθηματικό κομμάτι.

Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε το μωράκι σας να γελάσει, δείτε παρακάτω κάποια αστεία, που μπορείτε να τους κάνετε.

moro gelaei1

Φυσήξτε απαλά στα ματάκια του, στις πατούσες, στο λαιμό ή στην κοιλίτσα του. Ειδικά, το τελευταίο θα το κάνει να γελάσει. Αλλά απαλό φύσημα, όχι με δύναμη που θα το εκνευρίσει

Όταν το μωρό αρχίσει να μπουσουλάει, πείτε του: «Η μαμά έρχεται να σε πιάσει». Η αίσθηση του κυνηγητού, θα το κάνει χαρούμενο και θα το ευχαριστηθεί.

Προσποιηθείτε ότι το δαγκώνετε στο χεράκι ή το ποδαράκι του. Θα το βρει τόσο αστείο, που θα γελάσει με την ψυχή του.

Κρυφτό. Είναι το αγαπημένο και των μωρών. Όταν του κρύβεστε και εμφανίζεστε, λέγοντας «τσα», είναι το καλύτερό του.

Τραγουδήστε του παιδικά τραγούδια και κάντε συγχρόνως διάφορες κινήσεις ή γκριμάτσες. Ειδικά, το «χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ» είναι από τα αγαπημένα τους.

Κάντε αστείες γκριμάτσες, αλλάξτε τη φωνή σας, κάντε γενικότερα αστείες κινήσεις.

Μην ξεχνάτε ότι τα παραπάνω, εκτός από το γέλιο που θα προκαλέσουν στο μωρό, βοηθούν και στο μεταξύ σας δέσιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved