Έτσι θα μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά

7 tips για να γίνει πιο έξυπνο το παιδί σας!

Έτσι θα μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι τα παιδιά μας είτε έχουν γεννηθεί με υψηλό επίπεδο νοημοσύνης είτε... όχι, και ως γονείς, δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε για να επηρεάσουμε το πόσο έξυπνα τελικά θα γίνουν!

Διαβάστε επίσης: Είστε έγκυος; Ιδού 8 tips για να γεννήσετε ένα έξυπνο παιδί

Ωστόσο, έρευνα έχει δείξει ότι η νοημοσύνη είναι περίπου 50/50 χωρισμένη, όταν πρόκειται για τη φύση vs της γαλουχίας, πράγμα που σημαίνει ότι η γονική επιρροή μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο όχι μόνο στο πόσο έξυπνα πιστεύουν τα παιδιά μας ότι είναι, αλλά και στο πόσο έξυπνα είναι στην πραγματικότητα είναι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να διαβάζετε βιβλία μαθηματικών, φυσικής και χημείας από την κούνια. Τι πρέπει να κάνετε για να το βοηθήσετε να γίνει αρκετά έξυπνο καθώς μεγαλώνει; Δείτε παρακάτω:

exipno paidi

Μιλήστε μαζί τους από την πρώτη μέρα

Μιλήστε στα παιδιά σας από την πρώτη στιγμή που θα βρεθούν κοντά σας. Καλωσορίστε τα, δείξτε τους την αγάπη σας, μιλήστε τους για την αγάπη σας. Αν και εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι δεν σας καταλαβαίνει, στην πραγματικότητα ενεργοποιείτε το μικρό τους μυαλουδάκι.

Αρπάξτε τα βιβλία νωρίς

Μην περιμένετε να γίνουν νήπια για να τους διαβάσετε βιβλία, ιστορίες και παραμύθια. Κάθε βράδυ, ακόμη και όταν μωρά, διαβάστε τους παραμυθάκια. Έτσι θα ενεργοποιήσετε τον εγκέφαλό τους και θα δημιουργήσετε μία βάση γνώσεων για τον κόσμο και ένα θεμέλιο για την μελλοντική του μάθηση, συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών και της επιστήμης.

Διδάξτε στα παιδιά σας να σκέφτονται ένα πρόβλημα και να δημιουργούν λύσεις

Μην λύνετε το πρόβλημα των παιδιών σας εσείς. Παροτρύνετέ το να συγκεντρωθεί στον στόχο του ή στο πρόβλημά του και να σκεφτεί πώς θα το λύσει ή θα το αντιμετωπίσει.

Ενθαρρύνετε την άσκηση

Η φυσική άσκηση όχι μόνο θα κάνει το παιδί σας πιο δυνατό αλλά και πιο υγιες. Επίσης η άσκηση έχει και ψυχικά οφέλη, δημιουργώντας εγκεφαλικά κύτταρα και αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην εγκέφαλο.

Πείτε ναι στις βόλτες

Με αφορμή μια βόλτα στο μουσείο, μιλήστε και μοιραστείτε μαζί τους τα δικά σας ενδιαφέροντα. Πείτε γιατί σας αρέσει κάποιο μουσείο ή κάποιος αρχαιολογικός χώρος και ζητήστε από το παιδί σας να σας πει στο τέλος της βόλτας τι του άρεσε περισσότερο.

Κάντε τα πάντα για να είναι χαρούμενα τα παιδιά σας

Τα χαρούμενα παιδιά όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, γίνονται επιτυχημένοι ενήλικες. Τα ευτυχισμένα παιδιά έχουν καλύτερη απόδοση στο σχολείο και γενικότερα έχουν μια καλύτερη ζωή στο μέλλον, όπως για παράδειγμα μια καλή δουλειά και έναν επιτυχημένο γάμο.

Βάλτε τα νωρίς για ύπνο

Γνωρίζατε ότι η απώλεια μιας ώρας ύπνου κάθε βράδυ όχι μόνο καθυστερεί αλλά και αναστρέφει την διαδικασία της νοητικής ωρίμανσης των παιδιών; Αν όχι, τώρα το ξέρετε, οπότε μην αφήνετε το μικρό σας ξύπνιο ως αργά το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:
Εφτά tips για να μεγαλώσετε ένα έξυπνο παιδί

Είστε έγκυος; Ιδού 8 tips για να γεννήσετε ένα έξυπνο παιδίΕίστε έγκυος; Ιδού 8 tips για να γεννήσετε ένα έξυπνο παιδί

Αυτοί είναι οι παράγοντες που κάνουν το παιδί πιο έξυπνο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved