Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει καινούργιες λέξεις ένα μωρό 1-12 μηνών;

Ενθαρρύνετε την περιέργεια και τη δημιουργικότητα του παιδιού σας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει καινούργιες λέξεις ένα μωρό 1-12 μηνών;

Η φαντασία του μωρού καλπάζει και αν θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιο παιχνίδι με ένα να κάπως ανορθόδοξο τρόπο, μην το αποθαρρύνετε.

Πρέπει πάντα να είστε θετικοί και να αφήνετε το παιδί να εκφραστεί μέσα από το παιχνίδι με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει καινούργιες λέξεις και ονόματα είναι του μιλάτε συνέχεια όταν παίζετε μαζί του. Δώστε στο παιδί σας μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να του αγοράσετε ακριβά και πολύπλοκα παιχνίδια.

Πολύ συχνά, ακόμη και τα πιο απλά πράγματα του σπιτιού- με λίγη δόση φαντασίας - μετατρέπονται σε έξυπνα παιχνίδια, ικανά να προσφέρουν στο μωράκι σας ατελείωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης.

Μην αφήνετε τα παιχνίδια συνεχώς στο πάτωμα, γιατί βλέποντάς τα συνέχεια εκεί , το μωράκι σας θα τα βαρεθεί πολύ γρήγορα. Βάλτε τα μέσα σε ένα καλάθι και φροντίστε να του δίνετε μερικά παιχνιδάκια κάθε μέρα.

Οργανώστε από την αρχή το σπίτι σας έτσι ώστε το μωρό να μπορεί να παίζει σε ένα χώρο ασφαλή και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, κάνοντας και τη δική σας ζωή πιο εύκολη.

Έτσι, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το μωρό σας βρει κάτι επικίνδυνο. Αφήστε το μωρό στο πάτωμα να ασχολείται με το παιχνίδι που θέλει , δίνοντάς του την ελευθερία και το περιθώριο να κινείται με τη δική του πρωτοβουλία στο χώρο του και να πηγαινοέρχεται για να παίρνει όποια παιχνίδια θέλει.

Αν σας αρέσει η τάξη, πρέπει να τη θυσιάσετε για χάρη του παιδιού σας. Μην ξεχνάτε ότι έχει κι αυτό τα ίδια δικαιώματα με σας στο σπίτι, επομένως δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο σε ένα δωμάτιο. Αντίθετα, πρέπει να μάθει να κινείται σε όλους τους χώρους του σπιτιού, να εξερευνά, να μαθαίνει, να αλλάζει παραστάσεις και να αρχίσει σιγά σιγά να συμμετέχει στην οικογενειακή αρχή.

Διαβάστε επίσης

Αργεί να μιλήσει το παιδί; Τι πρέπει να γνωρίζετε
Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved