Πότε μαθαίνουμε το φύλο του μωρού;

Μετά την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης η αμέσως επόμενη ερώτηση που κάνουμε στο γιατρό μας είναι πότε θα μπορέσουμε να μάθουμε το φύλο του μωρού.

Πότε μαθαίνουμε το φύλο του μωρού;

Η ευχή «γερό να είναι και ότι θέλει ας είναι», ισχύει εν πολλοίς για την πλειοψηφία των γυναικών όμως καθώς οι μέρες περνούν, όλο και πιο έντονη γίνεται η επιθυμία να μάθουμε αν το μωρό θα είναι αγόρι ή κορίτσι. Βέβαια πολλές έχουν ήδη προεξοφλήσει το φύλο από διάφορα συμπτώματα που «μαρτυρούν» - και καλά- το φύλο του μωρού: Το σχήμα της κοιλιάς, η όρεξη, οι καούρες, οι πόνοι, είναι σημάδια που ερμηνεύοντάς τα αποκαλύπτουν και το φύλο!

Πρόκειται φυσικά για αφελή προσέγγιση, καθώς μόνο ο γιατρός μέσω του υπερηχογραφήματος μπορεί αν μας πει το φύλο του εμβρύου. Αρκεί το έμβρυο να είναι στην κατάλληλη θέση ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες και δημιουργήσουν ψεύτικες προσδοκίες. Συνήθως το φύλο γίνεται αντιληπτό από το γιατρό κατά την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας, της πρώτης σημαντικής εξέτασης, που γίνεται μεταξύ της 12ης και της 14ης εβδομάδας. Ενδέχεται όμως ο γιατρός να μην το πει με βεβαιότητα, καθώς λόγω της θέσης του δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο.

Κατά τη 16η και 17η εβδομάδα ο γιατρός μπορεί να είναι πιο σίγουρος, οπωσδήποτε όμως το φύλο θα φανεί πεντακάθαρα στο τεστ β' επιπέδου που γίνεται γύρω στην 21η εβδομάδα.Σε περίπτωση που υποβληθείτε σε αμνιοκέντηση, είτε λόγω ηλικίας, είτε επειδή τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεών σας δεν είναι τα επιθυμητά, τότε θα μάθετε το φύλο του μωρού αρκετά νωρίτερα, γύρω στην 15η εβδομάδα.

Αν είστε όμως από τις γυναίκες που έχετε αγοράκι, να ξέρετε, ότι ο γιατρός σας θα σας το πει λίγο νωρίτερα, μιας και είναι πιο ορατό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved