Ύπνος και παιδιά: Πώς θα έχει όνειρα γλυκά!

Ο παιδικός ύπνος για πολλούς γονείς είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτό γιατί και το παιδί δεν κοιμάται και έχει υπερένταση αλλά και οι γονείς εξαντλούνται. Καλός παιδικός ύπνος σημαίνει καλός ύπνος για όλη την οικογένεια.

Ύπνος και παιδιά: Πώς θα έχει όνειρα γλυκά!

Συνήθως τα παιδιά ή ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή θέλουν τον μπαμπά και τη μαμά κοντά τους ή δεν θέλουν να κοιμούνται στο κρεβάτι τους αλλά στο κρεβάτι των γονιών τους. Αυτό που είναι σημαντικό αρχικά είναι το παιδί να ζει και να μεγαλώνει σε ένα σταθερό και όμορφο περιβάλλον. Για ένα παιδί είναι σημαντικό να ξέρει ότι στην διπλανή πόρτα κοιμάται ο μπαμπάς με τη μαμά ή ότι στην απέναντι πόρτα κοιμάται το αδερφάκι του.

Σαν γονείς τι πρέπει να κάνετε;

Να έχετε το αγαπημένο του λούτρινο στο κρεβάτι όπως και να μην αλλάζετε τακτικά διακόσμηση στο δωμάτιο. Αυτό για εσάς μπορεί να σημαίνει απλά μια όμορφη αλλαγή, για το παιδί όμως δεν είναι έτσι. Καθώς η μετακίνηση των αντικειμένων μπορεί να προκαλέσει σκιές που κατά τη διάρκεια της νύχτας ενδέχεται να το τρομάζουν.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα πριν το ύπνο. Να ξέρει ότι μετά το μπάνιο και αφού πιει το γάλα είναι η ώρα του ύπνου. Καθιερώστε κάθε βράδυ να διαβάζετε ένα παραμύθι κοντά του. Προσοχή όχι δίπλα του, μέσα στο κρεβάτι, αλλά έξω από το κρεβάτι σε μια καρέκλα ή ένα σκαμπό. Με αυτό τον τρόπο θα του δώσετε να καταλάβει ότι το κρεβάτι του είναι μόνο για εκείνο.

Διακοσμήστε το δωμάτιο όπως θέλει εκείνο. Αν το δωμάτιο δημιουργηθεί με πράγματα που εκείνο θέλει τότε θα προτιμά να περνά χρόνο στο δικό του δωμάτιο παρά στο δικό σας.

Τέλος να θυμάστε ως γονείς ότι δεν πρέπει να συνδέετε τον ύπνο με την τιμωρία, τότε σίγουρα τα παιδιά όχι μόνο δεν θα θέλουν να κοιμηθούν αλλά θα έχουν γκρίνια, νεύρα και υπερένταση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved