Γιατί το μωρό μπουσουλάει ανάποδα;

Είναι φυσιολογικό να μπουσουλάει προς τα πίσω και τι μπορεί να σημαίνει;

Νίκη Παπανικολάου
Γιατί το μωρό μπουσουλάει ανάποδα;
Bigstock

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν είναι φυσιολογικό να μπουσουλάει το μωρό τους ανάποδα.

Οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί υποστηρίζοντας ότι είναι φυσιολογικό και αρκετά συνηθισμένο να κινούνται προς τα πίσω τα μωρά όταν ξεκινούν το μπουσούλημα.

Πώς θα ενθαρρύνω το παιδί μου να μπουσουλήσει

Αυτό συμβαίνει επειδή τα χέρια τους είναι συνήθως πιο δυνατά από τα πόδια τους και έτσι όταν πηγαίνουν να κινηθούν, σπρώχνουν προς τα πίσω με τα χέρια τους. Καθώς περνά ο καιρός και δυναμώνουν, μαθαίνουν πώς να συντονίζουν την κίνηση προς τα εμπρός.

mwro-mpousoulima.jpg

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό να μπουσουλήσει;

Τα μωρά συνήθως μαθαίνουν να μπουσουλάνε προς τα μπροστά από μόνα τους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δραστηριότητες που πιθανά να σας βοηθήσουν.

  • Βάλτε το αγαπημένο του παιχνίδι μπροστά του σε σημείο που δεν μπορεί να το φτάσει, παρακινώντας το έτσι να μπουσουλήσει μέχρι εκεί. Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτεί αλλά αφήστε το να δοκιμάσει και να δυναμώσει τους μύες του.
  • Καθίστε στο πάτωμα δίπλα του και δείξτε του πώς θα μπουσουλήσει. Τα μωρά είναι μιμητικά όντα άλλωστε και είναι πολύ πιθανό να αντιγράψει τις κινήσεις σας.]
  • Όταν το μωρό είναι ξαπλωμένο ανάσκελα, κουνήστε τα πόδια και τα χέρια του για να εξοικειωθεί με τις κινήσεις του μπουσουλήματος.
Baby Girl Lying On The Floor Learning To Crawl

Η αρχή του μπουσουλήματος

Στην αρχή, το βρέφος προχωρεί κουνώντας μόνο τη μία πλευρά, έπειτα την άλλη ή ακόμη και τα δύο χέρια και πόδια, αλλά σύντομα τελειοποιείται. Καθώς μαθαίνει να κινεί το αντίθετο χέρι και πόδι, αρχίζει να μπουσουλά εμπρός.

Γιατί το μωρό μπουσουλάει προς τα πίσω;

  • Μερικά βρέφη μπουσουλούν νωρίς και άλλα αργότερα. Η φύση υπαγορεύει πότε ένα βρέφος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αρχίσει να μπουσουλά. Συχνά αυτό είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ασκήσεων για την κοιλιά και της ατελούς ανάπτυξης του μυϊκού συστήματος. Δεν έχει σχέση με την ευφυία.
  • Τα βρέφη που έρπουν σαν κομάντο συνήθως μπουσουλούν κιόλας. Έπεται η ικανότητα να παρακάμπτουν τα έπιπλα καθώς προχωρούν. Αφήστε τα να σέρνονται και να μπουσουλούν - μην τα πιέζετε να περπατούν.
  • Τα παιδιά που περπατούν νωρίς δεν είναι πιο έξυπνα από εκείνα που περπατούν πιο αργά.

Με πληροφορίες από physiocomestoyou.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved