Πότε θα καθίσει το μωρό μου;

Τα περισσότερα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν να κάθονται μεταξύ τεσσάρων και εννέα μηνών.

Πότε θα καθίσει το μωρό μου;
Bigstock

Το να καθίσει το μωρό σας σημαίνει πως είναι ένα βήμα πιο κοντά στο περπάτημα . Συνήθως, μάλιστα, θα καθίσει αφού μπουσουλήσει, αλλά μην σας ανησυχεί εάν τα κάνει με διαφορετική σειρά. Κάθε μωρό αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό.

Για να μπορεί να κάθεται πρέπει να αναπτύξει δυνατούς μύες στο κεφάλι και στον λαιμό. Αυτοί οι μύες αναπτύσσονται σταδιακά από τη γέννηση . Θα δείτε το μωρό σας να δυναμώνει αυτούς τους μύες σηκώνοντας το κεφάλι του ενώ είναι ξαπλωμένο.

Όπως κάθε νέα δεξιότητα και το να κάθεσαι θέλει εξάσκηση . Τις πρώτες μέρες, το μωρό σας θα γέρνει προς τα χέρια του για να βρει ισορροπία. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πολλά μαξιλάρια σε περίπτωση που αναποδογυρίσει.

Καθώς οι μύες δυναμώνουν, θα μπορεί να κάθεται χωρίς υποστήριξη και να βλέπει πολύ διαφορετικά τον κόσμο !

Για να το βοηθήσετε να επιτύχει αυτό το μικρό κατόρθωμα, λοιπόν, μπορείτε να το κρατάτε στην αγκαλιά σας καθιστό, στηρίζοντας την πλάτη και το κεφάλι του στον κορμό σας ή να τοποθετείτε παιχνίδια στο ύψος των ματιών, ή έναν καθρέφτη, ή τον εαυτό σας που θα του τραγουδά και θα του μιλά έτσι ώστε να του κινεί το ενδιαφέρον.

Με άλλα λόγια, να του δίνετε επιπλέον κίνητρα που θα το παρακινούν να θέλει να παραμένει σε καθιστή θέση.

Έχετε υπόψη ότι τα μωρά αναπτύσσονται διαφορετικά, μερικά πιο γρήγορα από άλλα.

Εάν ανησυχείτε για την ανάπτυξη του μωρού σας ή εάν δεν κάθεται στους εννέα μήνες, επικοινωνείστε άμεσα με τον/την γιατρό σας.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved