Τα λακκάκια του μωρού: Πώς σχηματίζονται και πότε

Πώς σχηματίζονται τα λακκάκια και τι δείχνουην οι έρευνες.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Τα λακκάκια του μωρού: Πώς σχηματίζονται και πότε
Bigstock

Τα λακκάκια σχηματίζονται στα μάγουλα, κάτω από τα ζυγωματικά και λίγο παραδίπλα από τις άκρες των χειλιών. Θεωρούνται ένα χαρακτηριστικό του προσώπου που προσδίδει γλυκύτητα και γοητεία και σύμφωνα με έρευνα του 2019 το έχουν το 1/5 του πληθυσμού.

Πώς σχηματίζονται τα λακκάκια στα μάγουλα

Τα λακκάκια σχηματίζονται όταν ο μυς που έρχεται σε επαφή με τα ζυγωματικά διαιρείται σε δύο ομάδες μυών. Η μία ομάδα βρίσκεται πάνω από τη γωνία του στόματος και η άλλη ακριβώς από κάτω. Αυτή η διάσπαση, αναφέρει το Healthnews, ονομάζεται διπλός ή δισχιδής ζυγωματικός μείζον μυς.

Είναι τα λακκάκια κληρονομικά;

Πολλοί πιστεύουν ότι τα λακκάκια είναι κληρονομικά, ωστόσο οι σχετικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι λίγες. Aνασκόπηση του 2015 έδειξε ότι τα παιδιά των οποίων ο ένας γονιός έχει λακκάκια, έχουν 25-50% να έχουν λακκάκια και τα ίδια, ενώ οι πιθανότητες για τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς έχουν λακκάκια ανέρχονται στις 50-100%.

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα λακκάκια εξαφανίζονται. Αυτό πιθανά οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως οι αλλαγές στην κατανομή του λίπους του προσώπου ή στην ανάπτυξη των μυών. Έτσι, ένα παιδί μπορεί να γεννηθεί με λακκάκια αλλά να μην τα διατηρήσει ως ενήλικας ή και το αντίστροφο.

Dimple Cheeks

Τα λακκάκια έχουν οφέλη για την επικοινωνία ενός ατόμου

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Antrhopology αναφέρει ότι οι άνθρωποι με λακκάκια έχουν ένα προβάδισμα στην επικοινωνία με τους γύρω τους. Θεωρούνται ελκυστικά, κάνουν το πρόσωπο πρόσωπο πιο νεανικό και οικείο, ενώ σε κάποιους πολιτισμούς θεωρούνται ένδειξη τύχης και ομορφιάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved