Θεματικό παιχνίδι με κούκλες: Πώς το παιδί καλλιεργεί συναισθηματική νοημοσύνη και ενσυναίσθηση

Οι δεξιότητες που θα αναπτύξει το παιδάκι σου, πάντα μέσα από το παιχνίδι του, είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την πορεία της ζωής του κι εσύ προσπαθείς να φροντίσεις πως αυτό θα συμβεί.

Θεματικό παιχνίδι με κούκλες: Πώς το παιδί καλλιεργεί συναισθηματική νοημοσύνη και ενσυναίσθηση

Διότι, γνωρίζεις πως όσες δεξιότητες και να αναπτύξει το παιδάκι σου, δεν θα είναι αρκετές, αν δεν μπορούν να κατανοούν και να αναγνωρίζουν συναισθήματα – τόσο τα δικά του όσο και των ανθρώπων γύρω του. Και εδώ, μιλάμε για την πιο σημαντική δεξιότητα: Την συναισθηματική νοημοσύνη και την ενσυναίσθηση.

Τι θα έλεγες αν έβρισκες μια κούκλα για την μικρή σου κορούλα που θα την βοηθούσε να αναπτύξει την ενσυναίσθηση της;

nancy-koukla-2.jpg

Το βιωματικό παιχνίδι με τις κούκλες και τι προσφέρει στα παιδιά

Όπως τα περισσότερα κοριτσάκια, το παιδάκι σου ξετρελαίνεται με τις κούκλες του: Παίζει τη μαμά τους, τη φίλη τους, τη δασκάλα τους και ό,τι άλλο σκεφτεί, καθώς το βιωματικό παιχνίδι εξάπτει την φαντασία και οι ρόλοι που παίζει δεν έχουν όρια!

Καλείται να φτιάξει σενάρια για διαφορετικούς ρόλους και περιστάσεις και να μπει και η ίδια μέσα στους φανταστικούς κόσμους που δημιουργεί, ενώ την ίδια στιγμή «ζει» σε αυτούς. Παίζει, για παράδειγμα, τη δασκάλα και οι κούκλες της είναι οι μαθητές της: Επιβραβεύει τους μαθητές της με αυτοκόλλητα και τους δημιουργεί ενθουσιασμό, ενώ ταυτόχρονα βιώνει τα συναισθήματα και των δύο πλευρών, κατανοώντας τόσο τη σκέψη της «δασκάλας» όσο και των «μαθητών» της.

Τι θα έλεγες τώρα αν στους φανταστικούς κόσμους της μικρούλας σου, είχε για παρέα την κούκλα – καλύτερή της φίλη, που δημιούργησε η Giochi Preziosi;

nancy-koukla-3.jpg

Η Nancy έρχεται να γίνει η καλύτερη φίλη της μικρής σου

Ναι, υπάρχει μια κούκλα που είναι πολλά παραπάνω από «παρέα» για τη μικρή σου: Είναι μια κούκλα που την παροτρύνει να φανταστεί το επόμενο παιχνίδι, τον επόμενο κόσμο που θα δημιουργήσουν μαζί, τους επόμενους ρόλους που θα παίξουν: Η Nancy «Τι παίζουμε σήμερα;» είναι η κούκλα που η μικρή σου θα λατρέψει σε όλες της τις εκδοχές!

nancy-koukla-4.jpg

Στον κόσμο της Nancy, άλλωστε, χρειάζεται μόνο φαντασία για να απαντηθεί η πιο απλή ερώτηση, «Nancy, τι παίζουμε σήμερα;», για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται μια ατέλειωτη σειρά παιχνιδιών ρόλων, να δημιουργούνται διαφορετικές καταστάσεις και η μικρή σου να μαθαίνει να υπάρχει μέσα σε αυτές, αναπτύσσοντας τη συναισθηματική της νοημοσύνη.

Το μέγεθος της κούκλας, στα 43 εκατοστά, είναι πλεονέκτημα γιατί η κορούλα σου μπορεί να τη νιώθει πιο κοντά της, να την κρατά και να παίζει ατέλειωτες ώρες. Η Nancy, άλλωστε έχει προσωπικότητα και παίζει τον δικό της ρόλο στην καθημερινότητα της μικρής σου, μαθαίνοντάς την πώς να αλληλοεπιδρά με τους άλλους. Συνδυάζει τη μόδα, τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα, με τέτοιο τρόπο που έρχεται κοντά στα μικρά κορίτσια, ανοίγοντάς τους ολόκληρους ορίζοντες φαντασίας.

Η μικρή σου μπορεί να ανοίξει το δικό της κομμωτήριο. Με τη Nancy Hair Color Challenge μπορεί και αλλάζει έως και εφτά αποχρώσεις στα μαλλιά της και βάζει κάθε φορά τα αξεσουάρ που της ταιριάζουν, ενώ με τo Χτένισμα & ανταύγειες με τη Nancy, μπορεί και δίνει rainbow στυλ στις κομμώσεις της! Στη Μέρα ομορφιάς με τη Nancy, μαλλιά, μακιγιάζ, νύχια, όλα πρέπει να είναι τέλεια για να κάνουν την εμφάνιση τους φωσφορίζοντας στο σκοτάδι. Με τη Nancy λαμπερή στο σκοτάδι η μικρή βλέπει τα μαλλιά και τα χείλη της φίλης να φωσφορίζουν και μπορεί να της δώσει το δικό της μοναδικό στυλ, τοποθετώντας αυτοκόλλητα στο τζάκετ της.

nancy-koukla-5.jpg

Όλα έτοιμα για ένα Ταξίδι στο Παρίσι με τη Nancy- στην Πόλη του Φωτός - και αυτές είναι μόνο μερικές εκδοχές της αγαπημένης κούκλας που λατρεύουν τα κορίτσια!

Ως μανούλα, γνωρίζεις καλά, πως ο καλύτερος τρόπος να μάθει το παιδάκι σου είναι μέσα από το παιχνίδι. Πόσο μάλλον, αν αυτό το παιχνίδι έχει τέτοιες δυνατότητες, που ουσιαστικά γίνεται μέρος της καθημερινότητας του – κάπως έτσι, η Nancy «Τι παίζουμε σήμερα;» γίνεται πραγματική φίλη της μικρούλας σου, μια φίλη που τη νοιάζεται και θέλει να παίζει ατέλειωτες ώρες μαζί της, καθώς οι ρόλοι, οι παραστάσεις, οι περιστάσεις και οι φανταστικοί κόσμοι εναλλάσσονται, χωρίς σταματημό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved