Δραστηριότητες για μωρό 12 μηνών - Ενισχύουν την ανάπτυξη

Το μωρό σας είναι ενός! Ναι, ούτε εμείς το πιστεύουμε!

Δραστηριότητες για μωρό 12 μηνών - Ενισχύουν την ανάπτυξη

Αξιολάτρευτο νήπιο αδειάζει το πλυντήριο πιάτων.

Bigstock

Πριν από έναν ολόκληρο χρόνο γεννήθηκε η μικρή σου αγάπη, και τόσα πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Μπορεί να αισθάνεστε ότι μόλις χθες προσπαθούσατε να αποκωδικοποιήσετε το κλάμα του και να ανταποκριθείτε σε κάθε του ανάγκη - ενώ παράλληλα προσπαθούσατε να ανταποκριθείτε και στις δικές σας ανάγκες. Αλλά τώρα, το νεογέννητο παιδί σας μπορεί να κάνει χειρονομίες, να σας υποδεικνύει πράγματα και ακόμη να λέει μερικές λέξεις για να επικοινωνήσει μαζί σας— ενώ μπορεί ακόμη και να προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα. Είναι μια συναρπαστική στιγμή! Συγχαρητήρια, μαμά.

Ορίστε τι άλλο πρέπει να περιμένετε αυτόν τον μήνα.

Αισθητηριακές δραστηριότητες για 12 μηνών μωρά

1. Ώρα για κηρομπογιές

Ρίξτε μερικές κηρομπογιές στο πάτωμα μαζί με μερικά φύλλα λευκό χαρτί. Τα παιδιά σας είναι σε αυτή την ηλικία που όπου μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να χρωματίσουν και όχι απλώς να τα βάλουν στο στόμα (αλλά για να είστε ήσυχοι αγοράστε μη τοξικά χρώματα, οπότε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο αν βάλουν κάποια στο στόμα). Βοηθήστε τα μικρά σας να τραβήξουν γραμμές σε μια σελίδα, να ονομάσουν τα χρώματα και να δημιουργήσουν τα πρώτα τους έργα τέχνης.

2. Μετρώντας ζυμαρικά

Βράστε μερικά ζυμαρικά (φιογκάκια, βίδες ή κάποιο άλλο μεγάλο σε μέγεθος) και βάλτε τα σε έναν δίσκο. Βοηθήστε τα να τα μετρήσουν καθώς τα στριφογυρίζουν. Θα μάθουν να τα πιάνουν με τα δάχτυλα και φυσικά να τα βάζουν στο στόμα.

3. Ώρα για σαπουνόφουσκες

Τώρα που τα μικρά σας κινούνται περισσότερο, το παιχνίδι με φούσκες προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο διασκέδασης. Δείξτε τους πώς να σφίγγουν τα χείλη τους και να φυσούν αέρα μέσα από το ραβδί και βοηθήστε τα να βιώσουν την χαρά του να σκάνε αυτές τις διάφανες σφαίρες.

Αναπτυξιακές δραστηριότητες για παιδιά 12 μηνών

1. Εξερευνήστε τα παραμύθια

Τώρα που τα μικρά σας ξέρουν πώς να πιάνουν και να γυρίζουν τις σελίδες, διαλέξτε ένα βιβλίο μαζί, ζητήστε τους να γυρίσουν τις σελίδες και να βρουν την μπάλα, το αρκουδάκι ή τη μέλισσα. Περιμένετε για τη χαρά τους όταν το βρουν και σας το δείξουν.

2. Ώρα για παζλ μαμά

Τα ξύλινα παζλ μπορούν να είναι διασκεδαστικά για τα μικρά χεράκια αυτές τις μέρες και τώρα που τα παιδιά σας μαθαίνουν περισσότερα για τα χρώματα και τη συνεργασία ματιών και χεριών θα ανακαλύψουν τη μαγεία που κρύβουν. Βοηθήστε τα να βάλουν τα κομμάτια στη σωστή θέση, να τα γυρίσουν και χειροκροτήστε τα κάθε φορά που κάνουν και ένα σωστό βήμα.

3. Τραγουδήστε μαζί

Τα χαρούμενα τραγούδια βοηθούν τα παιδιά σας να χορέψουν και να τραγουδήσουν ταυτόχρονα. Τραγούδια όπως «Χαρωπά τα δυο μου χέρια» ή «Κάτω στη βελανιδιά κάθεται μια κουκουβάγια» είναι ιδανικά για να αναπτύξουν περισσότερες δεξιότητες.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα παιδί 12 μηνών

Περπατήστε στη φύση

Τώρα που ανοίγει ο καιρός κάντε μια βόλτα στο πάρκο, μαζέψτε φύλλα, παίξτε με το χώμα, ψάξτε για πουλιά. Όλα αυτά θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να συνδεθούν με τον φυσικό κόσμο και να εκτιμήσουν το μεγαλείο του.

Δοκιμάστε ρούχα

Σε ένα κουτί βάλτε καπέλα, σκουφιά, κασκόλ, ποδιές, παλιές φούστες, πουκάμισα και ζακέτες. Ντυθείτε με αυτά και αφήστε τη φαντασία τους να δημιουργήσει ένα απίθανο σενάριο. Και σε ποιο παιδί δεν αρέσει να μεταμφιέζεται και να παίζει με τους γονείς του.

Παίξτε με ζυμαρικά και όσπρια

Γεμίστε μερικά τάπερ ή ανοξείδωτα μπολ με ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια και αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν και να υποκριθούν ότι μαγειρεύουν. Αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε και τα δικά σας μουσικά όργανα γεμίζοντας με ρύζι και φασόλια άδεια πλαστικά μπουκάλια.

Η μαγεία των αυτοκόλλητων

Χαρίστε έναν τοίχο ή μια πόρτα ή ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι στα παιδιά σας και ζητήστε τους να κολλήσουν αυτοκόλλητα.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved