Οι τέσσερις δεξιότητες που κάνουν τα παιδιά να ξεχωρίσουν

Αυτές οι δεξιότητες είναι σημαντικές για κάθε παιδί.

Οι τέσσερις δεξιότητες που κάνουν τα παιδιά να ξεχωρίσουν
Bigstock

Έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά έχουν καλύτερες αποδόσεις στο σχολείο εάν μαθαίνουν και εξασκούν τέσσερις δεξιότητες: τη δημιουργικότητα, την ευελιξία, τον αυτοέλεγχο και τα όρια.

«Αυτές οι δεξιότητες «εκτελεστικής λειτουργίας» είναι που καθορίζουν εάν ένα παιδί θα πετύχει ή όχι μόνο στο σχολείο και στη ζωή του γενικότερα», εξηγεί η Cindy Hovington, Ph.D. νευροεπιστήμονας.

Μπορεί να σας φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να προσπαθήσετε να διδάξετε στα παιδιά σας να «είναι δημιουργικά » ή «να έχουν όρια», αλλά υπάρχουν απλές δραστηριότητες που βοηθούν να τις καλλιεργήσετε.

dexiotites.jpg

Δημιουργικότητα: Τέχνες ανοιχτού τύπου

Αντί να οδηγείτε το παιδί σας σε μια προκαθορισμένη τέχνη, όπως να κάνετε μια ζωγραφιά ενός συγκεκριμένου ζώου, βάλτε μπροστά του διάφορα έργα τέχνης και είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας χωρίς να δώσετε στο παιδί σας κανόνες ή οδηγίες.

Με τι είδους υλικά μπορείτε να το εφοδιάσετε:

  • Μικρά κομμάτια χαρτιού για κατασκευές
  • Εικόνες ή γράμματα κομμένα από περιοδικά
  • Πομ πομ
  • Κόλλα
  • Χαρτομάντηλο
  • Ρολά από χαρτί υγείας ή χαρτοπετσέτες

Το παιδί σας έχοντας τον χώρο να παίξει εντελώς δημιουργικά θα αξιοποιήσει τη φαντασία του και θα θελήσει να υλοποιήσει τις ιδέες του.

dexiotites-paidiou.jpg

Ευελιξία: Προσποιητό παιχνίδι

Μπορείτε να εξασκήσετε την ευελιξία των μικρών παιδιών μέσω του παιχνιδιού προσποίησης. Κάθε τόσο, αλλάξτε την πλοκή του παιχνιδιού για να δείτε πώς ανταποκρίνονται. Προσαρμόζονται ή αντιδρούν; Το σημαντικό είναι να ανταποκρίνονται στα διαφορετικά ερεθίσματα που λαμβάνουν.

Αυτοέλεγχος συναισθημάτων: Μοντελοποίηση γονέων

Το να βοηθήσετε το παιδί να μάθει πώς να αντιμετωπίζει τα συναισθήματά του είναι πρόκληση. Συνήθως τα παιδιά παρατηρούν τους γονείς και τους αντιγράφουν. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μια ποικιλία λέξεων για να περιγράψετε τα συναισθήματα, πέρα ​​από απλά όπως «ωραία» και «μοναδικά».

Επίσης, είναι σημαντικό να το μάθετε να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά συναισθήματα και τι να κάνουν όταν τα βιώνουν.

dexiotites.jpg

Όρια: Παιχνίδια κατευθύνσεων

Τα όρια συνδέονται με τις αναστολές και τις παρορμήσεις. Για παράδειγμα, στο σχολείο, τα παιδιά πρέπει να μάθουν να αναστέλλουν τις παρορμήσεις τους μερικές φορές, όπως το τρέξιμο στους διαδρόμους, λόγω των κανόνων ασφαλείας.

Εργαστείτε στα όρια μέσω των παιχνιδιών τύπου stop and go, που είνα τρόποι εξάσκησης των ορίων και μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να ακολουθεί τους κανόνες λίγο πιο εύκολα. Η δική σας συμμετοχή σε ένα τέτοιο παιχνίδι βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν κανόνες που δεν αποτελούν μέρος των παιχνιδιών.

Πηγή: todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved