Τι να κάνετε αν το νήπιο δεν κάθεται στο καρότσι

  • Μιλήστε του
  • Αποσπάστε του την προσοχή
  • Αλλάξτε διαδρομή
  • Κάντε διαλείμματα
Τι να κάνετε αν το νήπιο δεν κάθεται στο καρότσι

Είναι αρκετά συνηθισμένο τα νήπια να μην κάθονται στο καρότσι και να διαμαρτύρονται.

Μια τέτοια αντίδραση όμως θεωρείται φυσιολογική και είναι επακόλουθο της ανάπτυξής του.

«Τα νήπια μόλις αρχίζουν να αποκτούν τον έλεγχο του σώματός τους θέλουν να είναι ανεξάρτητα, να εξερευνήσουν και να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους», λέει η Tanis Shanks, σύμβουλος γονέων στο Saskatchewan Prevention Institute.

Ωστόσο, για εκείνες τις φορές που απλά δεν μπορείτε να αφήσετε το νήπιο να περπατήσει μόνο του και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο , δοκιμάστε μία από τις παρακάτω τακτικές.

paidi den kathetai sto karotsi1

Μιλήστε του

Μπορεί να ακούγεται λίγο ουτοπικό, αλλά η ενσυναίσθηση με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει. Πείτε του για παράδειγμα: «Ξέρω ότι δεν θέλεις να κάθεσαι στο καρότσι. Θέλεις να περπατήσεις ή να τρέξεις. Αλλά ήρθε η ώρα να μπεις στο καρότσι για να πάμε μέχρι τον παιδικό σταθμό». Τα νήπια δεν καταλαβαίνουν την έννοια του χρόνου, οπότε αντί να πείτε ότι θα φτάσετε σε πέντε λεπτά, επισημάνετε κάτι που μπορούν να δουν, όπως, «Όταν φτάσουμε σε αυτό το κόκκινο κτίριο, τότε μπορείς να βγεις και να περπατήσεις».

Αποσπάστε του την προσοχή

Πριν ακόμα ξεκινήσει την γκρίνια, αποσπάστε την προσοχή του παιδιού με τραγούδια ή παιχνίδια. Ζητήστε του επίσης να σας περιγράφει τι βλέπει στο δρόμο, αν του θυμίζουν κάτι, τι χρώματα έχουν τα αυτοκίνητα, τα λουλούδια, κ.ο.κ.

paidi den kathetai sto karotsi

Αλλάξτε διαδρομή

Αν συνηθίζετε να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη διαδρομή, πιθανόν να την έχει βαρεθεί. Κάντε μια παράκαμψη, ακόμα κι αν είναι λίγο πιο μακριά από τον τελικό προορισμό σας. Με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον του παραμένει ζωηρό καθώς βλέπει καινούρια πράγματα.

Κάντε διαλείμματα

Τα νήπια έχουν πολλή ενέργεια και πρέπει να εκτονώνονται. Φροντίστε λοιπόν να μην παραμένουν στο καρότσι για πάνω από μία ώρα χωρίς ένα διάλειμμα. Υπενθυμίζεται ότι τα νήπια χρειάζονται 180 λεπτά δραστηριότητας την ημέρα και τα 60 λεπτά από αυτά θα πρέπει να είναι αρκετά έντονα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved