To μωρό δεν κλαίει – Είναι φυσιολογικό;

  • Το μωρό δεν κλαίει- Τι πρέπει να προσέξετε
  • Πώς να αναγνωρίσετε ένα πεινασμένο μωρό
  • Ενδείξεις ότι το μωρό θέλει να κοιμηθεί
  • Πώς να καταλάβετε αν έχει λερωμένη πάνα
To μωρό δεν κλαίει – Είναι φυσιολογικό;

Τα μωρά από τη στιγμή που γεννιούνται χρησιμοποιούν το κλάμα ως μέσο επικοινωνίας.

Μέσω του κλάματος δείχνουν αν κάτι τα ενοχλεί, αν πεινάνε, αν είναι κουρασμένα, αν έχουν υπερένταση.

Είναι φυσιολογικό το μωρό σας να μην κλαίει ποτέ; Μην ανησυχείτε, το σημαντικό είναι να ικανοποιούνται όλες του οι ανάγκες. Θα μπορούσε να πεινάει ή να κρυώνει αλλά παρόλα αυτά το μωρό να μην κλαίει.

Εάν ο γιατρός έχει εξετάσει το μωρό και όλα είναι καλά, δεν έχετε λόγους να ανησυχείτε. Απλά θα πρέπει να αρχίσετε να αποκρυπτογραφείτε τι νιώθει ή τι θέλει μέσα από τις κινήσεις και τις χειρονομίες του.

moro peinaei

Το μωρό δεν κλαίει- Τι πρέπει να προσέξετε

Το ότι το μωρό δεν κλαίει δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται την αυξημένη προσοχή σας. Επομένως, πρέπει να παρακολουθείτε τις ανάγκες του. Για παράδειγμα, δώστε προσοχή στο πρόγραμμα γευμάτων του, του ύπνου και φυσικά μην αμελείτε την τακτική αλλαγή πάνας.

Είναι σημαντικό να εξυπηρετείτε όλες τις ανάγκες του μωρού σας, κατανοώντας τον τρόπο που επικοινωνεί μαζί σας ώστε να ανταποκρίνεστε άμεσα.

Πώς να αναγνωρίσετε ένα πεινασμένο μωρό

Το κλάμα είναι η τελευταία λύση για ένα μωρό που πεινάει. Πριν ξεσπάσει σε κλάματα ή γκρίνια, θα έχουν προηγηθεί ορισμένα σημάδια, όπως:

Το μωρό γυρίζει το κεφάλι του για να βρει το στήθος της μητέρας

Τα περισσότερα νεογέννητα αναζητούν ενστικτωδώς τη θηλή της μητέρας τους για φαγητό. Παρατηρώντας αυτή τη συμπεριφορά, θα καταλάβετε ότι πεινάει.

moro den klaiei1

Είναι ανήσυχο

Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό είναι ανήσυχο, μπορεί να υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ακόμα κι αν δεν πεινάει, ίσως χρειάζεται αλλαγή πάνας.
Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβετε ότι το μωρό σας πεινάει είναι αν το ακούσετε να πιπιλάει με τη γλώσσα του.

Ενδείξεις ότι το μωρό θέλει να κοιμηθεί

Από την άλλη, αν το μωρό σας σφίγγει τα χέρια σε γροθιές και τρίβει τα μάτια του, θέλει να κοιμηθεί. Μπορεί να χασμουριέται συχνά ή να μη μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.

Πώς να καταλάβετε αν έχει λερωμένη πάνα

Το πρώτο σημάδι θα είναι η μυρωδιά ! Επίσης, αν έχουν περάσει ώρες από την τελευταία αλλαγή πάνας το μωρό θα δείχνει ανήσυχο. Αντίθετα, όταν κοιμάται, θα ξυπνήσει ξαφνικά.

Εάν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε κατά πόσο είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι μωρό σας δεν κλαίει, επικοινωνήστε εκ νέου με τον παιδίατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved