Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Πότε ξεκινάει για τα αγόρια;

  • Πότε ξεκινάει η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό για τα αγόρια;
  • Πώς να ξεκινήσετε την εκπαίδευση για την τουαλέτα στα αγόρια
  • Κίνδυνοι που ελλοχεύουν εάν ξεκινήσετε την εκπαίδευση για την τουαλέτα πολύ νωρίς
  • Πρέπει τα αγόρια να μάθουν πρώτα να χρησιμοποιούν το γιογιό καθιστά;
  • Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Tips για γονείς
Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Πότε ξεκινάει για τα αγόρια;

Πότε ξεκινάει η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό για τα αγόρια;

Η εκπαίδευση για τουαλέτα ξεκινάει όταν το παιδί είναι έτοιμο και όχι απαραίτητα σε μία συγκεκριμένη ηλικία. Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φύλου, συνεπώς και στα αγόρια. Κάποια αγόρια ξεκινάνε την μετάβαση από την πάνα στο γιογιό στην ηλικία των 18 μηνών, ενώ άλλα μετά το τρίτο έτος.

Σε γενικές γραμμές η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό γίνεται σε μεγαλύτερη ηλικία στα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια και η όλη διαδικασία εκπαίδευσης για την τουαλέτα διαρκεί περισσότερο, συνήθως έξι με επτά μήνες.

Κανείς δεν ξέρει γιατί στα αγόρια η εκπαίδευση για την τουαλέτα διαρκεί περισσότερο και φυσικά αυτό μπορεί να μην ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Εάν το παιδί είναι ιδιαίτερα υπερκινητικό και ενεργητικό, ενδέχεται να δυσκολευτεί περισσότερο να εξοικειωθεί με την όλη διαδικασία.

Πώς να ξεκινήσετε την εκπαίδευση για την τουαλέτα στα αγόρια

Το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι το παιδί είναι έτοιμο. Απαιτούνται κάποιες σωματικές αλλά και γνωστικές δεξιότητες από πλευράς του, για παράδειγμα να καταλαβαίνει εγκαίρως ότι έχει την ανάγκη να πάει τουαλέτα, να μπορεί να ακολουθεί οδηγίες ή να κατεβάσει μόνο του το παντελόνι του.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί επτά σημάδια που μαρτυρούν ότι το παιδί είναι έτοιμο για την εκπαίδευση για την τουαλέτα.



Κίνδυνοι που ελλοχεύουν εάν ξεκινήσετε την εκπαίδευση για την τουαλέτα πολύ νωρίς

Εάν το παιδί δεν είναι έτοιμο για την μετάβαση από την πάνα στο γιογιό, ενδέχεται να νιώσει στρες, πίεση ή ακόμα και η όλη διαδικασία να διαρκέσει περισσότερο.

Επίσης, ελλοχεύει και άλλους κινδύνους όπως:

  • Κρατιέται: Εάν το παιδί μάθει ότι δεν πρέπει να κάνει την ανάγκη του στην πάνα, αλλά ακόμα δεν έχει εξοικειωθεί με τη χρήση της τουαλέτας, είναι πιθανό να κρατιέται κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο ουρολοίμωξης και δυσκοιλιότητας..
  • Άρνηση να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα

Πρέπει τα αγόρια να μάθουν πρώτα να χρησιμοποιούν το γιογιό καθιστά;

Γενικά θεωρείται η καλύτερη επιλογή, ιδιαίτερα λόγω του ότι πολλές φορές κάνουν ούρα και κενώσεις την ίδια στιγμή. Επίσης, είναι πιο απλό για το παιδί να έχει μία εναλλακτική, από το να πρέπει να επιλέξει εάν θα είναι όρθιο ή εάν θα καθίσει στο γιογιό.

Μόλις το παιδί έχει εξοικειωθεί με τη διαδικασία, μπορεί να μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιό και όρθιο.

Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Τips για γονείς

  • Ιδανικά ξεκινήστε την εκπαίδευση για την τουαλέτα τους καλοκαιρινούς μήνες που το παιδί φοράει πιο ελαφριά και λίγα ρούχα
  • Αφήστε το παιδί να παίξει και να επεξεργαστεί το γιογιό του. Διαλέξτε μαζί κάποιο σχέδιο που να του αρέσει.
  • Παρακινήστε το παιδί να μάθει στις κούκλες του πώς να χρησιμοποιούν την τουαλέτα.
  • Δώστε προσοχή στα σημάδια που μαρτυρούν το παιδί θέλει να κάνει την ανάγκη του
  • Σχετικά με την εκπαίδευση για την τουαλέτα τις βραδινές ώρες, αποφύγετε να δείτε στο παιδί πολλά υγρά πριν τον ύπνο και παρακινήστε το παιδί να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα ή το γιογιό του πριν πάει στο κρεβάτι του.
  • Όταν είστε στο μπάνιο και το παιδί προσπαθεί να ουρήσει στο γιογιό ή την τουαλέτα, ανοίξτε τη βρύση του νιπτήρα. Το τρεχούμενο νερό μπορεί να το βοηθήσει να κάνει την ανάγκη του πιο γρήγορα.
  • Εφοδιαστείτε με περισσότερα από ένα γιογιό. Χρησιμοποιήστε το ένα στο μπάνιο και το δεύτερο σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού.

Με πληροφορίες από babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved