1 στα 44 παιδιά διαγιγνώσκεται με αυτισμό σύμφωνα με το CDC

  • Έκθεση του CDC
  • Αποτελέσματα έρευνας
1 στα 44 παιδιά διαγιγνώσκεται με αυτισμό σύμφωνα με το CDC
Photo by Mikhail Nilov from Pexels

Τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρώιμη αναγνώριση της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού και της έγκαιρης παρέμβασης.

Νέα ανάλυση δεδομένων από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπιστώνει ότι μεταξύ των 8χρονων στις ΗΠΑ, ένα στα 44 παιδιά διαγιγνώσκεται με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού ΔΑΦ (ASD).

Η νέα έκθεση συντάχθηκε από δεδομένα σε σχεδόν δώδεκα πολιτείες στις ΗΠΑ το 2018. Το 2016, ο αριθμός ήταν ένα στα 54 παιδιά.

aytismos se paidia 1

Photo by Tara Winstead from Pexels

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η αύξηση στις διαγνώσεις ΔΑΦ (ASD) δεν σημαίνει αύξηση του αριθμού των προσβεβλημένων παιδιών. Eίναι πιο πιθανό ο νέος αριθμός να είναι πιο ακριβής λόγω της ευαισθητοποίησης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Μια ξεχωριστή έκθεση του CDC που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε ότι τα παιδιά είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αυτισμό στην ηλικία των 4 ετών το 2018 σε σχέση με το 2014.

«Υπάρχει κάποια πρόοδος και όσο νωρίτερα εντοπιστούν τα παιδιά, τόσο νωρίτερα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούν για να βελτιώσουν την αναπτυξιακή τους εξέλιξη», δήλωσε η ερευνήτρια του CDC και συν-συγγραφέας της ανάλυσης δεδομένων, Kelly Shaw.

aytismos se paidia 2

Photo by Tara Winstead from Pexels

Τα εν λόγω δεδομένα του CDC συγκεντρώθηκαν από κομητείες και άλλες κοινότητες σε 11 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένες από αυτές τις κοινότητες ήταν πιο αστικές από άλλες. Τα ποσοστά ΔΑΦ (ASD) τείνουν να είναι υψηλότερα στις αστικές περιοχές λόγω του πυκνού πληθυσμού.

Το CDC παρακολουθεί τον επιπολασμό του φάσματος μέσω του Δικτύου Παρακολούθησης Αυτισμού και Αναπτυξιακών Αναπηριών. Αυτή η βάση δεδομένων αποτελείται από τα αρχεία ιατρικής και ειδικής εκπαίδευσης παιδιών ηλικίας 4-8 ετών που ζουν σε μία από τις 11 περιοχές που περιγράφονται στην τελευταία έκθεση.

Η αναφορά δείχνει επίσης διαφορετικά ποσοστά διαγνώσεων αυτισμού ανά πολιτεία. Στην Καλιφόρνια, 1 στα 26 παιδιά διαγνώστηκε με ΔΑΦ (ASD), σε σύγκριση με 1 στα 60 παιδιά στο Μιζούρι. Τα οκτάχρονα αγόρια είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αυτισμό από τα κορίτσια της ίδιας ηλικίας.

Τα παιδιά στη Γιούτα από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος είχαν υψηλότερα ποσοστά διαγνώσεων αυτισμού από εκείνα στις πιο εύπορες οικογένειες.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved