Πώς επηρεάζει τα δίδυμα η σειρά γέννησής τους;

  • Μπορεί η σειρά γέννησης να επηρεάσει την προσωπικότητα των διδύμων;
  • Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη σειρά γέννησης των διδύμων.
  • Μπορεί να επηρεαστεί η ψυχολογία των διδύμων λόγω της σειράς γέννησης;
Πώς επηρεάζει τα δίδυμα η σειρά γέννησής τους;

Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνουν σε γονείς διδύμων είναι ποιο από τα δύο γεννήθηκε πρώτο.

Πάντα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μελέτη της σειράς γέννησης των παιδιών ( γενικά) και τον αντίκτυπο στην μετέπειτα ζωή τους. Οι επιστήμονες έχουν κάνει αρκετές ενδιαφέρουσες μελέτες για να αξιολογήσουν το ρόλο της σειράς γέννησης στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών. Ορισμένες από αυτές έδειξαν ότι τα πρωτότοκα παιδιά έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης ενώ τα επόμενα τείνουν να είναι πιο χαλαρά.

Ωστόσο, μια πιο πρόσφατη ευρεία μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σειρά γέννησης των παιδιών δεν έχει καμία διαρκή επίδραση στην προσωπικότητα, αν και φαίνεται να επηρεάζει τη νοημοσύνη.

diduma desimo

Η σημασία της σειράς γέννησης των διδύμων

Η σειρά γέννησης των διδύμων καθορίζεται από τη θέση τους στη μήτρα, η οποία μπορεί να αλλάξει καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μωρό που θα γεννηθεί πρώτo εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο γεννά η μητέρα ( με καισαρική τομή ή με φυσιολογικό τοκετό).

Πώς εξηγείται λοιπόν η εκδήλωση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών στις προσωπικότητες των διδύμων; Παίζει ρόλο η σειρά γέννησης, ναι ή όχι;

Τι λένε οι ειδικοί

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές μελέτες σχετικά με αυτό το θέμα. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι τα δίδυμα τείνουν να οργανώνονται σύμφωνα με τη γενική θέση τους στην οικογένεια. Για παράδειγμα, εάν έχουν ένα μεγαλύτερο αδελφό, θα εμφανίσουν και τα δύο τα χαρακτηριστικά των δεύτερων παιδιών. Αν είναι μεγαλύτερα θα υιοθετήσουν κάποια χαρακτηριστικά των πρωτότοκων.

Εκτός από τα εγγενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, ο αντίκτυπος της σειράς γέννησης στα δίδυμα δεν είναι τόσο σημαντικός αφού βασίζεται κατά βάση σε μια σειρά αντιλήψεων παρά πραγματικότητας, ειδικά υπό το φως πρόσφατων μελετών.

Για παράδειγμα, μια μητέρα μπορεί να σκεφτεί: «Ω, γεννήθηκε πρώτη από τις δίδυμες. Θα μιλήσει πρώτη και θα περπατήσει πρώτη».Καθώς τα δίδυμα μεγαλώνουν, οι γονείς περιμένουν από το «πρωτότοκο» να προσέξει τη «μικρότερο» αδελφό του, θεωρώντας ότι αυτά τα μερικά λεπτά στη διαφορά γέννησής τους μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο.

didima

Αντιπαλότητα διδύμων

Οι γονείς διδύμων έχουν ευθύνη να καλλιεργήσουν τις ατομικές προσωπικότητες των παιδιών και για να το επιτύχουν θα πρέπει να :

  • Αποφεύγουν τα στερεότυπα της σειράς γέννησης
  • Αφήνουν τα παιδιά να αναπτυχθούν με βάση την προσωπικότητά τους
  • Αποθαρρύνουν την υπερβολική αναφορά στη σειρά γέννησης

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved