Παιχνίδια για 2 ετών αγόρι

  • Παιχνίδια για 2 ετών αγόρια και κορίτσια - Ο ρόλος των γονιών
  • Κατάλληλα παιχνίδια για αγόρια 2 ετών
  • Συμβουλές για τους γονείς με αγόρια 2 ετών

 

Παιχνίδια για 2 ετών αγόρι

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας γίνονται σιγά σιγά ανεξάρτητα, αποκτούν έλεγχο της γλώσσας και φυσικά νέες ικανότητες. Ικανότητες που ούτε φαντάζονταν ότι είχαν και ικανότητες που τα κάνουν να νιώθουν παντοδύναμα.

Παιχνίδια για 2 ετών αγόρια και κορίτσια - Ο ρόλος των γονιών

paixnidia gia dyo xronon agori 1

Τα παιδιά προσεγγίζουν το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό σαν εξερευνητές. Πρέπει λοιπόν να έχουν χώρο και χρόνο μόνα τους, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις (εκτός αν το ζητήσουν).

Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να είστε πλάι τους, να τους παρέχετε τα μέσα και να φροντίσετε να έχουν ό, τι χρειάζονται.

Τους αρέσει να χτίζουν και να γκρεμίζουν πράγματα και λατρεύουν τα παιχνίδια μίμησης. Ως μέρος των ενηλίκων γύρω τους, τα παιδιά σας θα δημιουργήσουν ένα δικό τους μικρό κόσμο. Μπορείτε επίσης να κάνετε το παιχνίδι ακόμα πιο δημιουργικό. Αντί μόνο να αγοράζετε παιχνίδια, φτιάξτε τα μαζί με τα παιδιά σας.

Από αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι, από απλά υλικά. Αυτά τα παιχνίδια τα παιδιά τα προτιμούν από τα “αγοραστά”. Βλέπουν ότι από το μηδέν μπορούν να φτιάξουν κάτι με τα δικά τους χέρια, νιώθοντας ικανοποίηση και χαρά.

Για παράδειγμα δεν είναι ανάγκη να τους αγοράσετε κανονικό παιχνιδόσπιτο μιας και αρκούν μερικές καρέκλες ή ένα μικρό τραπέζι πάνω στα οποία θα ρίξετε μια κουβέρτα ή το παλιό του πάρκο σκεπασμένο με ένα σεντόνι.

paixnidia gia dyo xronon agori 2

Επίσης τα παιδιά αυτής της ηλικίας τρελαίνονται να παίζουν σε σκοτάδι (όταν είναι επιλογή τους). Γι' αυτό αν ζητήσουν να κλείσετε τα φώτα ή τα παντζούρια και να τους δώσετε φακούς, κάντε το.

Επίσης, μην πετάτε τα μεγάλα χάρτινα κουτιά καθώς μπορείτε να τα μετατρέψετε σε βάρκες ή αυτοκίνητα, κάστρα, φρούρια, ακόμα και σε τούνελ τοποθετώντας το ένα μετά το άλλο.

Κατάλληλα παιχνίδια για αγόρια 2 ετών (ενδεικτικά)

paixnidia gia dyo xronon agori 7

Αν και σήμερα αναφερόμαστε στα παιχνίδια που μια μαμά μπορεί να αγοράσει και να παίξει με τα αγόρια της, δεν σημαίνει ότι μερικά από αυτά δεν προορίζονται και για τα κορίτσια που βρίσκονται στην ίδια ηλικία. Με τι παιχνίδια λοιπόν μπορεί να παίξει ένα αγόρι δύο (2) ετών;

Παζλ με μεγάλα κομμάτια

Τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν τις εικόνες που βλέπουν έξω από το κουτί και η ολοκλήρωσή τους τα κάνει να νιώθουν θριαμβευτές.

Πλαστελίνη

Το παιχνίδι με την πλαστελίνη έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Ένα παιδί αναπτύσσει λεπτές κινητικές δεξιότητες, χαλαρώνει, αποφορτίζεται, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητά του, βελτιώνει τις κοινωνικές του δεξιότητες και ενισχύει το συντονισμό χεριών-ματιών.

Τουβλάκια

Μέσα από τις οδηγίες που δίνονται για να φτιάξει κανείς μια κατασκευή με τουβλάκια ένα παιδί αναπτύσσει τις μαθηματικές του δεξιότητες και την αντίληψή του.

paixnidia gia dyo xronon agori 6

Εργαλεία

Tο παιχνίδι με εργαλεία αποδεδειγμένα βοηθά τα παιδιά στην ανάπτυξή τους. Όπως και άλλα παιχνίδια που προορίζονται για τα παιδιά 2 ετών, βελτιώνει τις κοινωνικές του δεξιότητες και ενισχύει το συντονισμό χεριών-ματιών.

Ποδηλατάκι με ή χωρίς πετάλι

Τα ποδήλατα αυτά έχουν μικρό βάρος, είναι εύκολα στη μεταφορά τους, στρίβουν εύκολα και έχουν άνετο κάθισμα για τον μικρό σας οδηγό που θα θέλει να γυρίσει όλο το σπίτι, την αυλή και το πάρκο με αυτό.

Σκεύη μαγειρικής

Μέσα από τα κουζινικά σκεύη, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κρατούν το κουτάλι, το πιρούνι, πώς να ταΐζουν τα παιχνίδια τους αλλά και πώς να μαγειρεύουν. Δεξιότητες που θα ανακαλύψουν σιγά σιγά μιας και σίγουρα ζηλεύουν τη μαμά που κάθε φορά μαγειρεύει νόστιμα φαγάκια στην κουζίνα.

Αυτοκινητάκια και φορτηγά

Το παιχνίδι με μικρά αυτοκίνητα βοηθά στην ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού. Επιπλέον, αναπτύσσουν συντονισμό χεριού-ματιού και επιδεξιότητα και στα δύο τους χέρια καθώς τα παιδιά μαζεύουν, μεταφέρουν, ρίχνουν, σπρώχνουν και τραβούν μικρά αυτοκινητάκια. Οι λεπτές κινητικές δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά και για την ανάπτυξή τους.

paixnidia gia dyo xronon agori 3

Φρούτα και τροφές (παιχνίδια)

Μέσα από τα παιδικά τρόφιμα τα παιδιά μαθαίνουν τα φρούτα, τα λαχανικά και αργότερα τα αναγνωρίζουν μέσα στο πιάτο τους όταν έρχεται η στιγμή να τα δοκιμάσουν.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια με κάρτες

Όλα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με κάρτες που προορίζονται για την ηλικία των 2 ετών και πάνω, είναι αρκετά διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά για τα παιδιά. Οι πολύχρωμες κάρτες, έχουν ειδικό σχήμα ώστε να πιάνονται εύκολα από τα μικροσκοπικά χεράκια και έτσι τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα για τα ζώα, για τους ανθρώπους, για τις μηχανές, για τα φρούτα, τα φυτά, τα λαχανικά ή και την οικογένειά τους.

Δεινόσαυροι και ζώα της φάρμας

Μάθετε στα παιδιά σας να αναγνωρίζουν έναν δεινόσαυρο T-Rex, έναν Βελοσιράπτορα ή έναν Τρικεράτοψ. Δείξτε τους τα ζώα της φάρμας, μιλήστε τους για αυτά, παρακινήστε τα να μιμηθούν τους ήχους τους.

Κύβοι μικροί και μεγάλοι

Με τους κύβους εξασκούνται οι κινητικές ικανότητες του παιδιού και αναπτύσσεται η λογική και η παρατηρητικότητά του.

Memory cards

Τα συναρπαστικά αυτά παιχνίδια αναζήτησης όμοιων καρτών, χρειάζονται πολύ καλή μνήμη και μεγάλη συγκέντρωση! Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά θα τα καταφέρουν τα μικρά σας.

Παιδικά παραμύθια

Σύμφωνα, με τους ειδικούς, η συμβολή του παραμυθιού στην ανάπτυξη, εκπαίδευση, κοινωνική συμπεριφορά, αλλά και στη συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού είναι πολλαπλή και ανεκτίμητη.

Συμβουλές για τους γονείς με αγόρια 2 ετών:

paixnidia gia dyo xronon agori 4

Δεν υπάρχει εποχή στη ζωή του παιδιού που το παιχνίδι να μην συντελεί στην ανάπτυξή του. Πολλές φορές όταν οι ανάγκες και οι επιθυμίες του δεν μπορούν να εκπληρωθούν ικανοποιητικά με άλλο τρόπο, εκπληρώνονται με το παιχνίδι. Να θυμάστε ότι τα παιδιά σας αφού καλύψουν τα δημιουργικά τους ενδιαφέροντα μέσα από τα παιχνίδια, θα μπορούν κατόπιν να τα μεταφέρουν στον πραγματικό κόσμο μεγαλώνοντας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved