Tρόποι για να ενισχύσετε τη μνήμη του μωρού σας

Η μνήμη του μωρού αναπτύσσεται σε πολλά στάδια και με πολλούς τρόπους.

Tρόποι για να ενισχύσετε τη μνήμη του μωρού σας

Η συγκέντρωση είναι η ικανότητα να διατηρεί και να εστιάζει κάποιος την προσοχή του σε ένα γεγονός κατά βούληση. Από την άλλη πλευρά, η μνήμη είναι η ικανότητα ανάκλησης, διατήρησης και λήψης πληροφοριών που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Και οι δύο αυτές ικανότητες, - συγκέντρωση και τη μνήμη - , είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του βρέφους.

Και ναι, υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ μνήμης και συγκέντρωσης. Εάν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε αρκετά για να εστιάσετε στις λεπτομέρειες, είναι αδύνατο να τις θυμηθείτε σωστά σε μεταγενέστερο στάδιο.

mnimi morou1

Μνήμη μωρού

Για να ενισχύσετε τη μνήμη του μωρού ειδικά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Ενισχύστε τις νέες δεξιότητες

Καθιερώστε με το μωρό σας σύντομες περιόδους παιχνιδιού. Για παράδειγμα, εάν ένα νέο παιχνίδι απαιτεί μια δεξιότητα που δεν την έχει μάθει ακόμα , μπορείτε να μοιράσετε τον χρόνο παιχνιδιού με το συγκεκριμένο παιχνίδι όλη την εβδομάδα. Διδάξτε στο μωρό σας πώς να παίζει με αυτό και, στη συνέχεια, επανεισάγετε το παιχνίδι για πέντε λεπτά για

Ενθαρρύνετε τη συνέπεια

Κρατήστε το περιβάλλον του μωρού σας συνεπές και δημιουργήστε καθημερινές ρουτίνες. Κάντε τον χρόνο παιχνιδιού του προβλέψιμο. Αν παίζει με τα ίδια παιχνίδια την ίδια ώρα και στο ίδιο δωμάτιο κάθε μέρα, θα θυμάται τη διαδικασία πολύ περισσότερο από ό, τι αν ο χρόνος παιχνιδιού αλλάζει κάθε μέρα. Αυτή τη στιγμή, το μωρό σας αναπτύσσει μόνο τη βραχυπρόθεσμη μνήμη του.

mnimi morou2

Μιλήστε του

Μιλήστε στο μωρό για να το βοηθήσετε να θυμηθεί την αιτία και το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, όταν γυρίζετε τον διακόπτη δεξιά και αριστερά , το φως ανάβει και σβήνει. Επαναλάβετε αυτές τις λέξεις κάθε φορά του θέλετε να ανάψετε ή να κλείσετε το φως ώστε να αναγνωρίσει την επόμενη φορά την κίνηση.

Πείτε το όνομά του

Φωνάξτε το μωρό σας με το όνομά του όσο το δυνατόν πιο συχνά. Κάθε φορά που θα του μιλάτε θα γυρίζει να σας κοιτάξει καθώς θα έχει συνδέσει το όνομα με τον εαυτό του

Βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεται

Το μωρό σας θα διατηρήσει καλύτερα τις πληροφορίες εάν αισθάνεται χαλαρό και ξεκούραστο. Μην προσπαθήσετε να το αναγκάσετε να μάθει κάτι ανά πάσα στιγμή. Αφήστε το να εξερευνήσει ελεύθερα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή απλώς ξαπλώστε μαζί του και περάστε χρόνο μαζί του. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε πολλά διαλείμματα καθώς αυτό θα βοηθήσει το μωρό σας να εδραιώσει τις αναμνήσεις του και να τις διατηρήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved