6 τρόποι με τους οποίους ένα μωρό λέει "Σ' αγαπώ"

Θα ήμαστε ειλικρινείς. Τα μωρά δεν μπορούν να σας πουν "Σε αγαπώ μαμά" μετά τον τοκετό ή όταν ξενυχτάτε στο πλευρό τους τα βράδια.

6 τρόποι με τους οποίους ένα μωρό λέει "Σ' αγαπώ"

Καθώς όμως εσείς και το μωρό σας γνωρίζεστε καλύτερα και περνάτε χρόνο μαζί, θα αναπτύξετε ένα ισχυρό δεσμό. Κάπως έτσι, κάποια στιγμή μεγαλώνοντας και εκείνο θα είναι σε θέση να σας πει "Σ'αγαπώ".

Μέχρι να μεγαλώσουν όμως πώς δείχνουν την αγάπη τους; Πώς λένε Σ' αγαπώ;

pos leei ena moro sagapo 4

Ακολουθούν τη φωνή σας

Τα μωρά αναγνωρίζουν τη φωνή σας καλύτερα από τον καθένα. Από την 16η εβδομάδα της κύησης, σας ακούνε.

Κλαίνε όταν φεύγετε

Σας λένε να μη φύγετε από κοντά τους κλαίγοντας. Αυτό σημαίνει ότι αντιλαμβάνονται την απουσία σας και η απουσία σας τους φέρνει θλίψη. Γι' αυτό και κλαίνε.

pos leei ena moro sagapo 1

Σας χαμογελάνε

Με το χαμόγελό τους σας δείχνουν ότι απολαμβάνουν την παρουσία σας και την συντροφιά σας. Το χαμόγελο του μωρού είναι η πρώτη ένδειξη αγάπης.

Σας κοιτούν κατάματα

Το πρώτο πράγμα που αναγνωρίζουν τα μωρά είναι το πρόσωπο της μητέρας τους. Μετά τη γέννα, η μυρωδιά και η φωνή που γνώριζαν παίρνουν επιτέλους ανθρώπινη μορφή. Μορφή που το μωρό κοιτά συνέχεια και αναγνωρίζει αμέσως μόλις το δει μπροστά του.

Απολαμβάνουν τα χάδια σας

Τα μωρά δείχνουν την αγάπη τους ακόμη και όταν τα βάζετε στην αγκαλιά σας και έχετε δερματική επαφή. Τα χάδια σας και η αγκαλιά σας τα κάνουν να νιώθουν ασφάλεια.

pos leei ena moro sagapo 3

Σηκώνουν τα χέρια τους ζητώντας σας να τα σηκώσετε στην αγκαλιά σας

Πολλά μωρά λατρεύουν να βρίσκονται στην αγκαλιά των γονιών τους. Αυτό θα ζητούν συνεχώς ακόμη και όταν θα μάθουν να στέκονται στα πόδια τους. Θα τεντώνουν τα χέρια τους δείχνοντάς σας ότι θέλουν να τα σηκώσετε.

Όπως βλέπετε, μπορεί να μωρά να μην ξέρουν να μιλάνε ακόμη, όμως μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με πολλούς άλλους τρόπους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved