Τρόποι για να ενισχύσετε τις δεξιότητες του παιδιού αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι προσφέρεται όχι μόνο για να ξεκουραστείτε αλλά και για να ενισχύσετε τις κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού σας.

Τρόποι για να ενισχύσετε τις δεξιότητες του παιδιού αυτό το καλοκαίρι

Για πολλές οικογένειες, η περίοδος μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου είναι ιδανική για χαλάρωση, διασκέδαση και σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.

Όμως , ορισμένες απλές, καθημερινές δραστηριότητες που κι εσείς κάνετε με τα παιδιά σας, πέρα ότι βοηθούν στη σύσφιξη των μεταξύ σας σχέσεων ενισχύουν ταυτόχρονα τις γνωστικές και κοινωνικές-συναισθηματικές δεξιότητές τους.

Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις για το πώς να ενισχύσετε περαιτέρω τις δεξιότητες του παιδιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κάντε μια υπαίθρια δραστηριότητα κάθε μέρα

Οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι διασκεδαστικές και ψυχαγωγικές. Επιλέξτε δραστηριότητες όπως τρέξιμο, άλμα, αναρρίχηση . Επιλέξτε μονοπάτια για να εξερευνήσετε και να συλλέξετε αντικείμενα όπως πέτρες , κλαδιά ή αρωματικά βότανα.

diakopes

Διαβάστε τους κάθε βράδυ

Η κοινή ανάγνωση είναι μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με ένα μικρό παιδί. Όχι μόνο είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να χαλαρώσετε μαζί, αλλά ενισχύει επίσης την επικοινωνία και τις γλωσσικές δεξιότητες του παιδιού σας.

Αναθέστε τους δουλειά στο σπίτι

Τα παιδιά λατρεύουν να αισθάνονται σημαντικά και απαραίτητα, οπότε αναθέτοντάς τους επίσημες «καλοκαιρινές δουλειές» , ενισχύετε την αυτοπεποίθησή τους και τις κοινωνικές και κινητικές τους δεξιότητες. Επιλέξτε δουλειές κατάλληλες για την ηλικία τους.

Δημιουργήστε μικρές ιστορίες μυστηρίου

Για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον τους ζωηρό και το μυαλό τους σε εγρήγορση σκαρφιστείτε διασκεδαστικά παιχνίδια μυστηρίου. Κρύψτε ένα από τα πέντε παιχνίδια του και, στη συνέχεια, ρωτήστε το παιδί σας ποιο λείπει, στείλτε τα σε ένα κυνήγι θησαυρού με έναν χάρτη που σχεδιάσατε, ή σχεδιάστε ένα απλό επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε μπλοκ και ζητήστε από το παιδί σας να το τελειώσει.

diakopes1

Μιλήστε για την ημέρα σας στο τραπέζι

Τα οικογενειακά δείπνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν κοινωνικές-συναισθηματικές δεξιότητες. Αυτό το καλοκαίρι, όποτε μπορείτε, συγκεντρώστε ολόκληρη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι για δείπνο και αφήστε κάθε μέλος της να μιλήσει για την ημέρα του. Βοηθήστε το παιδί σας να μοιραστεί ιστορίες δίνοντας του μια μικρή προτροπή.

Πηγή: agesandstages.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved