Τι παιχνίδια να πάρετε σε ένα δίχρονο

Τα καλύτερα παιχνίδια για παιδιά 2 ετών
Τι παιχνίδια να πάρετε σε ένα δίχρονο

Δεν τα λένε τυχαία "τρομερά" τα δίχρονα. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία τα χαρακτηρίζει η ενέργεια, η δημιουργικότητα, η περιέργεια και το ενδιαφέρον να μάθουν τα πάντα για όλα όσα τα περιβάλλουν.

Όταν πρόκειται για αγορά παιχνιδιών για παιδιά ηλικίας 2 ετών, θα πρέπει να επιλέγετε οτιδήποτε εισάγει απαλά τη μάθηση στην καθημερινότητά τους, ενώ παράλληλα τα βοηθά να διασκεδάζουν και να αναπτύσσονται σωστά και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα ερεθίσματα που χρειάζεται.

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία λοιπόν, χρειάζονται παιχνίδια που μπορούν να σπρώξουν, να τραβήξουν και να σύρουν καθώς περπατούν, παζλ και παιχνίδια που έχουν γράμματα και αριθμούς.

Ασχοληθείτε και εσείς μαζί τους

dora gia dixrona agoria kai koritsia 2

Το να παίζετε παιχνίδια με το 2χρονο αγγελούδι σας είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή του. Με το να βρίσκεστε και εσείς στο πλευρό του, του διδάσκετε μια ποικιλία δεξιοτήτων αλλά και το πώς θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες του εκάστοτε παιχνιδιού.

Τέλος, το πιο σημαντικό, παίζοντας παιχνίδια και αφιερώνοντας ποιοτικό χρόνο στο 2χρονο παιδί σας, θα δώσει στην οικογένειά σας την ευκαιρία να δημιουργήσει υπέροχες αναμνήσεις.

Παρακάτω θα δείτε μία λίστα με παιχνίδια που είναι ιδανικά για παιδιά 2 ετών, λίγο μεγαλύτερα ή λίγο μικρότερα.

Ποδηλατάκι χωρίς πετάλ

dora gia dixrona 4

Τα ποδήλατα αυτά έχουν μικρό βάρος, είναι εύκολα στη μεταφορά τους, στρίβουν εύκολα και έχουν άνετο κάθισμα για τον μικρό σας οδηγό που θα θέλει να γυρίσει όλο το σπίτι, την αυλή και το πάρκο με αυτό.

Κουζινικά

Μέσα από τα κουζινικά σκεύη, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κρατούν το κουτάλι, το πιρούνι, πώς να ταΐζουν τα παιχνίδια τους αλλά και πώς να μαγειρεύουν. Δεξιότητες που θα ανακαλύψουν σιγά σιγά μιας και σίγουρα ζηλεύουν τη μαμά που κάθε φορά μαγειρεύει νόστιμα φαγάκια στην κουζίνα.

dora gia dixrona 2

Σετ τροφίμων

Μέσα από τα παιδικά τρόφιμα τα παιδιά μαθαίνουν τα φρούτα, τα λαχανικά και αργότερα τα αναγνωρίζουν μέσα στο πιάτο τους όταν έρχεται η στιγμή να τα δοκιμάσουν.

Παζλ

dora gia dixrona 6

Τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν τις εικόνες που βλέπουν έξω από το κουτί και η ολοκλήρωσή τους τα κάνει να νιώθουν θριαμβευτές.

Κουκλόσπιτα

dora gia dixrona 5

Τα κουκλόσπιτα βοηθούν τα παιδιά να δημιουργήσουν όμορφες ιστορίες και νέους χαρακτήρες που ίσως να σας εκπλήξουν. Μπορεί ένας αστυνομικός να κοιμάται στον καναπέ σας, αντί για σκύλο να έχετε έναν δεινόσαυρο για κατοικίδιο μπορεί ένα αεροπλάνο να βρίσκεται παρκαρισμένο στο γκαράζ. Αλλά όλα είναι φυσιολογικά για το δικό τους μυαλουδάκι.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια με κάρτες

dora gia dixrona 7

Όλα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με κάρτες που προορίζονται για την ηλικία των 2 ετών και πάνω, είναι αρκετά διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά για τα παιδιά. Οι πολύχρωμες κάρτες, έχουν ειδικό σχήμα ώστε να πιάνονται εύκολα από τα μικροσκοπικά χεράκια και έτσι τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα για τα ζώα, για τους ανθρώπους, για τις μηχανές, για τα φρούτα, τα φυτά, τα λαχανικά ή και την οικογένειά τους.

Κύβοι μικροί και μεγάλοι

Με τους κύβους εξασκούνται οι κινητικές ικανότητες του παιδιού και αναπτύσσεται η λογική και η παρατηρητικότητά του.

Δεινόσαυροι και ζώα της φάρμας

dora gia dixrona 3

Μάθετε στα παιδιά σας να αναγνωρίζουν έναν δεινόσαυρο T-Rex, έναν Βελοσιράπτορα ή έναν Τρικεράτοψ. Δείξτε τους τα ζώα της φάρμας, μιλήστε τους για αυτά, παρακινήστε τα να μιμηθούν τους ήχους τους.

Πίνακας ζωγραφικής με μαρκαδόρους

Με τον πίνακα τα παιδιά θα μάθουν να σχεδιάζουν ή να γράφουν, να σβήνουν και να δημιουργούν ό,τι απίθανο σκέφτονται. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά έχουν ήδη αρχίσει να φτιάχνουν ανθρώπους γυρίνους, λουλούδια και ήλιους. Πιάστε το χέρι τους και δείξτε τους πώς να το κάνουν σωστά.

Memory cards

Τα συναρπαστικά αυτά παιχνίδια αναζήτησης όμοιων καρτών, χρειάζονται πολύ καλή μνήμη και μεγάλη συγκέντρωση! Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά θα τα καταφέρουν τα μικρά σας.

dora gia dixrona agoria kai koritsia 1

Παιδικά παραμύθια

Σύμφωνα, με τους ειδικούς, η συμβολή του παραμυθιού στην ανάπτυξη, εκπαίδευση, κοινωνική συμπεριφορά, αλλά και στη συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού είναι πολλαπλή και ανεκτίμητη. Με το να τους διαβάζεις παραμύθια, βοηθάς:

  • Στη συναισθηματική ωρίμανση: Με τα παραμύθια, εμπλουτίζεται και ενδυναμώνεται ο ψυχικός κόσμος του παιδιού. Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο τρόπος αφήγησης, το συναίσθημα και το ύφος του αφηγητή.
  • Στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων: Το παραμύθι βοηθά το παιδί να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, όπως ο θάνατος, ο αποχωρισμός ή μία ασθένεια.
  • Στην ανάπτυξη της φαντασίας του: Μάλιστα, όταν το παιδί μεγαλώσει περισσότερο, είναι πολύ δημιουργικό να γράψετε μαζί ένα παραμύθι.
  • Στο να πάρει σπουδαία μαθήματα: Μέσα από τα παραμύθια, το παιδί μπορεί να πάρει σημαντικά μαθήματα για την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη.
  • Στο να αναγνωρίσει τις αξίες της ζωής: Βοηθούν το παιδί να μάθει για σημαντικές αξίες της ζωής, όπως εκείνης της οικογένειας, της φιλίας. Επίσης, μαθαίνει από πολύ νωρίς για την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη βοήθεια, την έννοια της προσφοράς.
  • Στο να γίνει συνεργάσιμο και κοινωνικό: Έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά που μεγάλωσαν ακούγοντας παραμύθια είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμα και κοινωνικά.
  • Στο να απελευθερωθεί από το φόβο: Το παιδί αποκτά θάρρος. Απελευθερώνεται από το φόβο και από καταστάσεις που το αγχώνουν, όπως εκείνης της εγκατάλειψης.
  • Στη μαθησιακή ανάπτυξη: Τα παιδιά που μεγάλωσαν με παραμύθια, έχει παρατηρηθεί ότι μαθαίνουν να διαβάζουν πιο γρήγορα, όπως και να γράφουν. Επίσης, έχουν αποκτήσει πλούσιο λεξιλόγιο και χειρίζονται με μεγαλύτερη δεξιότητα το γραπτό λόγο
  • Και το κυριότερο: Το «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα που μπορεί να δοθεί σε ένα παιδί!!!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved