Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Tips για κορίτσια

Πώς θα κάνετε για τη μικρή σας πιο εύκολη τη μετάβαση από την πάνα στο γιογιό;

Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Tips για κορίτσια

Τα κορίτσια αναπτύσσουν πιο γρήγορα τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες σε σχέση με τα αγόρια για αυτό και είθισται η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό να γίνεται περίπου τρείς μήνες νωρίτερα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και αυτό μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση. Κάποια παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ξεκινούν την εκπαίδευση για την τουαλέτα ήδη από την ηλικία των 18 μηνών και άλλα στην ηλικία των τριών ή των τεσσάρων ετών.

Η εκπαίδευση για την τουαλέτα χρειάζεται χρόνο, επιμονή και υπομονή και ξεκινάει όταν το ίδιο το παιδί είναι έτοιμο. Κάποιες ενδείξεις ότι η κόρη σας είναι έτοιμη να κάνει τη μετάβαση από την πάνα στο γιογιό είναι οι εξής:

  • Σας λέει από μόνη της ότι έχει βρέξει την πάνα της
  • Μπορεί να ακολουθήσει απλές οδηγίες που της δίνετε
  • Μπορεί να κάτσει ήρεμη στο ίδιο μέρος για δύο περίπου λεπτά
  • Σε περίπτωση που φοράει παντελόνι, μπορεί να το κατεβάσει και μόνη της
  • Είναι σε θέση να ελέγξει την ουροδόχο κύστη της και περνούν δύο ώρες χωρις να βρέξει την πάνα
ekpaideusi gia thn toualeta

Πώς μπορείτε να κάνετε την εκπαίδευση για την τουαλέτα πιο εύκολη

Χρησιμοποιείστε το γιογιό

Για αρχή είναι πιο εύκολο για το παιδί να μάθει να κάνει την ανάγκη του στο γιογιό. Έχει πιο εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και η διαδικασία σίγουρα θα του φανεί πιο εύκολη.

Αφήστε την να εξοικειωθεί με τη διαδικασία

Δείξτε στην μικρή σας πώς πρέπει να κάθεται και τα βήματα που πρέπει να κάνει. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσω της μίμησης και ο καλύτερος τρόπος για να της δείξετε πώς να χρησιμοποιεί την τουαλέτα είναι κάνοντας μία αναπαράσταση της όλης διαδικασίας.

Δείξτε της πώς να σκουπίζετε

Ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης για την τουαλέτα στα κορίτσια είναι όταν μαθαίνουν να σκουπίζονται. Το σωστό σκούπισμα είναι από μπρος προς τα πίσω ώστε να αποφεύγεται η μεταφορά βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη κα οι ουρολοιμώξεις.

Κάντε την εκπαίδευση για την τουαλέτα διασκεδαστική

Κολλήστε αυτοκόλλητα στο γιογιό ή επιλέξτε εσώρουχα για τη μικρή σας με σχέδια, χρώματα ή τους αγαπημένους της ήρωες. Κάντε την όλη διαδικασία πιο διασκεδαστική και το παιδί θα ανταπεξέλθει καλύτερα.

Παρακινήστε την να πηγαίνει πιο συχνά τουαλέτα

Στην αρχή είναι προτιμότερο να παρακινείτε εσείς το παιδί να πηγαίνει στην τουαλέτα από το να περιμένει να σας πει από μόνο του πότε θέλει. Σημάδια που θα σας δείξουν ότι το παιδί θέλει να κάνει την ανάγκη του είναι το να χοροπηδάει και να κρατάει το κάτω μέρος της κοιλιάς τους.

Προτιμήστε τα φορέματα ή τα παντελόνια χωρίς κουμπιά

Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνετε τη μικρή σας ώστε αν μη χάνει χρόνο όταν θέλει να κάνει την ανάγκη της.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved