Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Tips για αγόρια

Πώς θα κάνετε για τον μικρό σας πιο εύκολη τη μετάβαση από την πάνα στο γιογιό;

Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Tips για αγόρια

Η εκπαίδευση για την τουαλέτα χρειάζεται χρόνο, υπομονή και επιμονή. Για τα αγόρια συνήθως η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό γίνεται λίγους μήνες αργότερα σε σχέση με τα κορίτσια, καθώς αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες με πιο αργούς ρυθμούς και κατά μέσο όρο είναι πιο δραστήρια. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και σε περιπτώσεις που τα παιδιά έχουν μεγαλύτερα αδέρφια η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό μπορεί να γίνει αρκετά νωρίς.

Οι ενδείξεις που θα σας δείξουν ότι το παιδί είναι έτοιμο για την εκπαίδευση στην τουαλέτα είναι οι εξής:

  • Σας λέει από μόνο του ότι έχει βρέξει την πάνα του
  • Μπορεί να ακολουθήσει απλές οδηγίες που του δίνετε
  • Μπορεί να κάτσει ήρεμο στο ίδιο μέρος για δύο περίπου λεπτά
  • Μπορεί να κατεβάσει και να ανεβάσει μόνο του το παντελόνι του
  • Είναι σε θέση να ελέγξει την ουροδόχο κύστη του και περνούν δύο ώρες χωρις να βρέξει την πάνα
ekpaideusi gia tin toualeta 2

Η εκπαίδευση για την τουαλέτα είναι μία νέα εμπειρία και μπορεί να γίνει λίγο τρομακτική για το παιδί. Το να γίνει τη σωστή στιγμή λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το μικρό σας;

Δείξτε του τον τρόπο

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσω της μίμησης. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει το αγοράκι σας να χρησιμοποιεί την τουαλέτα είναι να δει την στάση σώματος και την όλη διαδικασία από εσάς τους ίδιους, ακόμα καλύτερα από άτομα του ίδιου φύλου όπως ο μπαμπάς ή τα μεγαλύτερα αδέρφια. Στην αρχή είναι πιο εύκολο να μάθει να κάνει την ανάγκη του καθιστό στο γιόγιό, καθώς με αυτήν τη στάση σώματος είναι πιο εύκολο να αδειάσει η ουροδόχος κύστη του.

Παρακινήστε το να πηγαίνει συχνά στην τουαλέτα

Το πρώτο διάστημα, παρακινήστε το μικρό σας να πηγαίνει κάθε μία ώρα στην τουαλέτα αντί να περιμένετε να σας πει από μόνο του. Επίσης, έχετε στο νου σας τα σημάδια που θα σας δείξουν ότι το παιδί θέλει να κάνει την ανάγκη του όπως το να χοροπηδάει ή να κρατάει το κάτω μέρος της κοιλιάς του.

Κάντε την εκπαίδευση για την τουαλέτα διασκεδαστική

Κολλήστε στο γιογιό του αυτοκόλλητα, ή βάλτε λίγο υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν βλέπουν πώς αλλάζει το χρώμα.

Προτιμήστε παντελόνια χωρίς κουμπιά κα φερμουάρ

Τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα, προτιμήστε να φορέσετε στο αγοράκι σας παντελόνια που κατεβαίνουν και ανεβαίνουν εύκολα ώστε να μη χάνει χρόνο στην προσπάθειά του να ξεκουμπώσει το παντελόνι ή να κατεβάσει το φερμουάρ.

Αφήστε το να διαλέξει ένα εσώρουχο που του αρέσει

Ένα εσώρουχο με έντονα χρώμα ή τους αγαπημένους του ήρωες μπορεί να λειτουργήσει σαν κίνητρο για να πάει στην τουαλέτα. Επίσης, θα νιώσει αρκετά "μεγάλος" που μπορεί να διαλέξει το εσώρουχο που του αρέσει και μόνος του.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved