Πόσο καλά ακούνε τα νεογέννητα;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ακοή του νεογέννητου μωρού;

Πόσο καλά ακούνε τα νεογέννητα;

Τα νεογέννητα ακούνε αρκετά καλά, αλλά όχι τέλεια. Το αυτί τους είναι γεμάτο υγρό και η ακοή τους δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα πλήρως. Αυτός είναι και ο λόγος που ανταποκρίνονται περισσότερο σε δυνατούς ήχους και σε φωνές σε υψηλό τόνο.

Τα μωρά μαθαίνουν από όταν ακόμα είναι μέσα στη μήτρα να ξεχωρίζουν τη φωνή της μητέρας τους και να ανταποκρίνονται σε αυτήν.

Από τον τέταρτο μέχρι και τον έκτο μήνα, το βρέφος θα ακολουθεί με τα μάτια του ήχους που ακούει, θα ταράζεται από τους πολύ δυνατούς θορύβους, θα μπορεί να ακούσει με προσοχή μία μελωδία και θα του αρέσει να παίζει με κουδουνίστρες και άλλα παιχνίδια που κάνουν ήχους.

Από τον έβδομο μέχρι και τον δωδέκατο μήνα θα αρχίσει σιγά σιγά να επαναλαμβάνει ήχους που ακούει, θα εστιάζει σε αντικείμενα για τα οποία του μιλάτε, θα ακούει όταν του απευθύνετε τον λόγο και θα ανταποκρίνεται στο άκουσμα του ονόματός του.

akoi neogennitou 2

Πότε πρέπει να ανησυχήσετε:

Εάν το μωρό δεν ανταποκρίνεται σε δυνατούς θορύβους ή στη δική σας φωνή τους πρώτους μήνες, θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. Τα νεογέννητα ωστόσο υποβάλλονται σε εξετάσεις ακοής οπότε το πιθανότερο είναι να γνωρίζετε ήδη από τη γέννησή του κάποιο ενδεχόμενο πρόβλημα.

Πηγή: webmed.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved