5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να δώσετε στο παιδί σας smartphone

Πότε πρέπει να δώσετε κινητό στο παιδί σας;

5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να δώσετε στο παιδί σας smartphone

Έχετε αναρρωτηθεί ποτέ, πότε πρέπει να πάρετε τελικά κινητό τηλέφωνο στο παιδί σας; Αν ναι, ιδού παρακάτω 5 λόγοι για να μην το κάνετε.

Tiktok

Αυτή η εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή φαίνεται αρκετά διασκεδαστική και αθώα, αλλά είναι εξαιρετικά εθιστική και το "κατέβασμά" της στο τηλέφωνο του παιδιού σας είναι σαν να βάζετε κάθε διαδικτυακό παιδόφιλο στον κόσμο στην παλάμη του χεριού τους.

Instagram

Το Instagram είναι μια εγγυημένη μέθοδος που θα καταφέρει να μειώσει την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας και που σε πολλές φορές μάλιστα, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και άγχος. Τα παιδιά παρακολουθούν τι κάνουν οι άλλοι στις ζωές τους, βλέπουν φωτογραφίες που τις περισσότερες φορές, δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα και σχηματίζουν μια λανθασμένη εντύπωση για τον κόσμο, για τους γύρω τους και για τους ίδιους τους τους εαυτούς.

smartphone kai paidia 3

Roblox

Εδώ είναι μια άλλη παιδική χαρά για παιδόφιλους θηρευτές. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να συνομιλήσει κανείς με παιδιά, από την διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα. Τα παιδιά παίζουν με αγνώστους που τις περισσότερες φορές αυτοί οι άγνωστοι, γίνονται ενοχλητικοί μέσα από τα μηνύματά τους.

Τα τηλέφωνα διαταρράσουν τον ύπνο

Δεν είναι μυστικό ότι τα τηλέφωνα διαταράσσουν τον ύπνο - και τα μεγαλύτερα παιδιά χρειάζονται απεγνωσμένα ύπνο για να αποφορτιστούν, για να ξεκουραστούν και για να αναπτυχθούν σωστά. Το μπλε φως οθόνης, διαταράσσει τον ύπνο ή δημιουργεί αϋπνίες, οπότε η χρήση του κινητού τηλεφώνου τις βραδινές ώρες απαγορεύεται. Εάν το παιδί σας έχει ήδη ένα smartphone, βεβαιωθείτε ότι το απενεργοποιεί νωρίς το απόγευμα και επίσης βεβαιωθείτε ότι δεν έχει το κινητό τηλέφωνο δίπλα του. Ακόμη και αν ισχυριστεί ότι το χρειάζεται για... ξυπνητήρι.

smartphone kai paidia 1

Τα τηλέφωνα εκθέτουν τα παιδιά σε έναν κόσμο που δεν είναι έτοιμα για διαχειριστούν

Τέλος, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα τηλέφωνα προσφέρουν στους χρήστες τους μια πύλη σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια πύλη που μπορούν να τοποθετήσουν στην τσέπη τους. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε σαν γονείς για το καλό των παιδιών μας, δεν μπορούμε να βάλουμε όλες τις συμβουλές μας μέσα στο κεφάλι τους και για το ποια μπορεί να είναι όλα τα τελικά αποτελέσματα των επιλογών τους όταν χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους. Αν τα παιδιά σας έχουν ήδη τηλέφωνα smartphones, μάθετέ τους πώς μπορούν να είναι περισσότερο υπεύθυνα... Όσο για τους γονείς που κρύβονται πίσω από την δικαιολογία "δεν είχα άλλη επιλογή, έπρεπε να αγοράσω κινητό τηλέφωνο για να μιλάμε... για να το βρίσκω στο φροντιστήριο... γιατί πάει κατασκήνωση και θέλω να το βρω...", θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα απλό κινητό τηλέφωνο, για να το χρησιμοποιεί ως τηλέφωνο και όχι ως πύλη στο διαδίκτυο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved